Dave Roelvink rijdt stomdronken met 180 over de A10

Dave Roelvink, bekend van shows bij RTL en SBS, heeft zich zaterdagavond ernstig misdragen op de snelweg in Amsterdam. De tv-persoonlijkheid racete stomdronken met 180 kilometer per uur over de A10 en moest klemgereden worden door de politie. Dat meldt AT5. Roelvink, die door dronken op de snelweg te rijden vele mensenlevens in gevaar heeft gebracht, werd uiteindelijk door agenten tegen de grond gewerkt op het Surinameplein. Dat is op video vastgelegd.

De losbandige zoon van Dries Roelvink werd gespot door een motoragent op de A10 Noord. Hij zag hem ‘zeer gevaarlijk rijgedrag’ vertonen. “Zo werd er gebumperkleefd, gaf hij lichtsignalen en reed hij met 180 kilometer per uur veel te hard“, aldus AT5.

Volgens de politie stopte de wagen even later op de vluchtstrook midden in de Coentunnel, stapte de bestuurder uit en schreeuwde iets naar de agent. “Daarna stapte hij snel weer in en ging hij er vandoor. Even later stopte hij opnieuw op de vluchtstrook en riep hij naar de agent dat hij met spoed ergens naartoe moest.”

De motoragent besloot hulp in te roepen, waarna Roelvinks Mercedes door meerdere politiewagens werd klemgereden op het Surinameplein. Hij bleek tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben.

Roelvinks rijbewijs werd direct ingenomen en hij werd urenlang vastgehouden op het politiebureau. Daardoor miste hij een optreden. De organisator van het feest Welcome to the City vertelt aan AT5: “Zijn management appte mij een halfuur van te voren dat hij niet zou komen, omdat hij een auto-ongeluk gehad had in Amsterdam.”

Zelf laat Roelvink op Instagram weten: “Het ziet er op het filmpje heel heftig uit. Wat mij betreft is er iets te heftig gereageerd door de politie, maar goed. Ik zit in elk geval niet vast. Ik heb twee à drie uur op het bureau gezeten, dus het viel allemaal wel mee.”

Ondanks zijn misdragingen, nu en in het verleden, blijven RTL en SBS hem volop in de schijnwerpers zetten.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen