Slachtoffers Peter Jan Rens woest op Erlands RTL

De strijd tegen de onzalige televisie van RTL-baas Erland Galjaard gaat vandaag verder in het AD. Ditmaal spreken slachtoffers van Peter Jan Rens schande over de keuzes van de RTL-directie. Dat is te lezen in de krant. Het AD pakt groot uit met een artikel met de kop ‘Meneer Kaktus’ grenzeloze geldzucht’. “RTL hijst de gevallen kindervriend op een podium in een clowneske reallifesoap, terwijl vele tientallen schuldeisers hun geld in rook zagen opgaan door zijn wanpraktijken“, is te lezen.

Eén van de vele gedupeerden van Rens zijn ondernemers in Alkmaar, waar de oud-tv-ster zes jaar geleden ‘hét sinterklaascentrum van Nederland’ wilde maken. Zeventien ondernemers bleven achter met onbetaalde rekeningen van ruim 78.000 euro.

Eén van hen is Jaap van Roemburg. Ook hij heeft de soap gezien. “Ik erger me groen en geel als ik het zie. Het is zo herkenbaar. Peter Jan Rens belooft van alles, maar hij komt nooit wat na.

De krant noemt talloze slachtoffers van ‘oplichting’ door Rens. Er zijn volgens de krant tientallen slachtoffers, die ondanks claims en procedures maar geen geld terugkrijgen. “Hij zorgt dat hij buiten schot blijft, geeft anderen een volmacht of laat hun handtekening onder een BV zetten.

Vlak voor zijn Kaktus Holding in 2009 failliet ging, zette hij zijn BV’s snel op naam van zijn toenmalige vriendin Joke Bos, aldus het AD. “Na het faillissement verliet hij Bos en zadelde haar op met enorme schulden, waardoor ze al jaren in de schuldsanering zit.

Een van de initiatiefnemers van het Meldpunt Peter Jan Rens schat dat de schade die door het meldpunt is geïnventariseerd zo’n 450.000 euro bedraagt. “Het is heel schimmig wat hij doet.

Rens’ slachtoffers vinden het volgens het AD ‘onbegrijpelijk’ dat RTL hem een podium geeft en betaalt, terwijl de schuldeisers in de rij staan. “Hij is publiciteitsgeil”, zegt Jaap van Roemburg.

Rens zelf is volgens het AD onbereikbaar voor commentaar. De krant ging zelfs twee keer langs bij zijn huisadres.

Het AD-artikel over Peter Jan Rens kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Youp van ‘t Hek: ‘Erland Galjaard is gewoon een lul’ (zondag)
Wendy van Dijk: ‘Youp van ‘t Hek wil gewoon scoren’ (zondag)
Jan Dijkgraaf vindt Wendy van Dijk onverstandig (maandag)
Jean-Pierre Geelen blij met verzet tegen Erland Galjaard (maandag)
Evert Santegoeds: ‘Youp hard aangekomen bij Erland’ (maandag)
Peter van der Vorst: ‘Wendy van Dijk onverstandig’ (dinsdag)
‘RTL kan zich niet langer kijkcijfertellend verstoppen’ (dinsdag)
‘Galjaard-kampt hapt heerlijk op Youp van ’t Hek’ (dinsdag)
‘Misschien is KRO-NCRV iets voor Erland Galjaard’ (woensdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen