Youp van ’t Hek: ‘Erland Galjaard is gewoon een lul’

Youp van ’t Hek haalt opnieuw snoeihard uit naar RTL 4-baas Erland Galjaard. Hij vindt dat de televisiebaas enorm misbruik maakt van de aan de grond genagelde Peter Jan Rens. Dat zegt de cabaretier in zijn column in nrc.next. Het gaat van kwaad tot erger met Galjaard, vindt Van ’t Hek. “Paar weken geleden lazen we hoe diezelfde Erland en zijn gladde vriendjes allemaal wanhopige types met wurgcontracten manipuleerden, maar nu gaat hij nog twaalf treden lager“, schrijft hij.

Net als tv-recensent Angela de Jong van het AD vindt Van ’t Hek dat RTL iemand die zo aan de grond zit niet moet misbruiken voor amusement. “Een kat in het nauw die bereid is tot hele rare sprongen wordt meedogenloos uitgebuit.

Van ’t Hek benadrukt nooit fan te zijn geweest van Rens, maar toch ziet hij graag dat de gevallen tv-ster in bescherming wordt genomen tegen zichzelf. “De man zit op de bodem van de put en is volledig ontoerekeningsvatbaar.

En wat doet die enge RTL-baas Galjaard? Die toont de loser aan het volk. Hij doet me denken aan de voetbalsupporters die muntjes naar bedelaars gooiden. Die arme mensen moesten kruipen.

Galjaard zal zich verdedigen door te zeggen dat Rens vrijwillig getekend heeft. “Zal best. Maar sommige dingen doe je niet. Dan geef je die man gewoon geld of je laat hem je auto wassen. Maar dit is laag, meedogenloos en gemeen!

Hoe we zo’n Galjaard vroeger noemden bij ons in de kroeg? Gewoon een lul!

De NRC-column van Youp van ’t Hek kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Youp: ‘Galjaard en Van Dijk, stop met die ranzige tv’ (november 2015)

Foto: BNN-VARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen