Jean-Pierre Geelen blij met verzet tegen Erland Galjaard

Jean-Pierre Geelen is blij dat het verzet tegen RTL-programmabaas Erland Galjaard en zijn praktijken toeneemt. Dat laat hij vandaag weten in de Volkskrant. NRC-columnist Youp van ’t Hek pakte Galjaard afgelopen weekend opnieuw keihard aan vanwege het gebruiken van hulpeloze gevallen voor het maken van televisie-amusement. “De bijval tegen pulp-tv is verheugend. Die toont hoe het volk snakt naar verheffing“, schrijft Geelen in de krant. “Nooit meer hulp-tv: beschaving bestaat.

RTL 4-ster Wendy van Dijk heeft het via Twitter opgenomen voor haar man Galjaard. Niet zo handig, denkt Geelen. “Fout! Wij kappers weten: wie geschoren wordt: altijd stil blijven zitten.

Van Dijk verwijt Van ’t Hek dat hij alleen maar wil scoren. Geelen: “Ai, daar had ze de cabaretier bij z’n ballen. Want scoren is een héél vies woord bij commerciële televisie – dat weet iedereen.

Galjaard haalt al jaren uit naar iedereen die het waagt om vraagtekens te plaatsen bij zijn goede bedoelingen. “Nu predikt apostel Wendy ineens een andere lezing: Galjaard is ook maar een onschuldig lammetje. Mooi, het elastiek van de exegese.”

De Volkskrant-column Lul van Jean-Pierre Geelen kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen