Wendy van Dijk: ‘Youp van ’t Hek wil gewoon scoren’

Wendy van Dijk denkt dat Youp van ’t Hek het gemunt heeft op haar man Erland Galjaard, omdat de cabaretier wil scoren. Dat zegt de RTL-ster op Twitter. Van ’t Hek heeft zijn pijlen al een tijdje gericht op de RTL-baas, omdat hij op de bühne acteert als hoeder van de goede smaak, maar ondertussen hulpeloze mensen gebruikt voor tv-amusement. Dit weekend staat in het NRC Handelsblad zijn nieuwste column over de tv-baas, die net terug is van een vakantie in Zuid-Afrika.

Van Dijk heeft de column van de komediant gelezen, maar zegt zich vooral bezig te houden met het nagenieten van haar vakantie. “No worries. Het blijft ‘gezellie!’ Wat niet waar is raakt niet 🙏“, zegt ze.

Toch ergert Van Dijk zich wel aan een aantal reacties op sociale media. “Wat een rake column van Youp van ’t Hek. Wendy, je bent getrouwd met een enorme lul!”, zegt Marcroeptwat bijvoorbeeld.

Van Dijk: “Je naamt zegt het, Marcroeptwat. Niet gaan meelopen Marc. Niet sterk.

Marc adviseert Van Dijk daarop om inhoudelijk op de column te reageren en vraagt haar waarom Van ’t Hek volgens haar ongelijk heeft. “Erland werkt bij RTL. Hij IS geen RTL. Zou Youp van ’t Hek moeten inzien. Goede tip van een vriend misschien?”, reageert ze daarop.

Daarop mengt Van ’t Hek zelf zich in het Twitter-gesprek door erop te wijzen dat Galjaard de programmadirecteur van heel RTL is: “Hij is toch verantwoordelijk voor dit soort kneuzenmisbruik?

Van Dijk: “Kneuzenmisbruik? Jij noemt kijkers en deelnemers: moddervette dragonders, randdebielen, zwaar gestoorde angsthazen. Om te scoren.

Als mensen Van Dijk erop wijzen dat Van ’t Hek slechts iets aan de orde stelt, zegt ze: “Stelt iets aan de orde? Hij noemt mijn man herhaaldelijk lul, gladjakker, engerd en manipulator. Om te scoren.

Van ’t Hek: “Nee hoor niet om te scoren. Ik vind hem een gladjakker en een engerd.

Vervolgens retweet Van ’t Hek ook nog een hoop reacties van mensen die zich ergeren aan Van Dijk, zoals: “Ik ga stuk… Wendy beschuldigt Youp van ’t Hek dat-ie krachttermen gebruikt #omtescoren. Schatje, je hele fortuin is gebouwd op die hashtag…

En Maarten: “Dat een werknemer/vrouw van een eindverantwoordelijke plots woordvoerder speelt zegt ook iets over niveau RTL.

Het echtpaar Galjaard en Van Dijk ligt al geruime tijd niet goed bij de media. Vorig jaar lanceerde Quote het gerucht dat het tweetal gek is op cocaïne, wat hen woest maakte. Het helpt echter niet dat hun beste vriend Thijs Römer in de media het advies geeft aan iedereen boven de 14 jaar om xtc te slikken.

Oud-Quote-baas Mirjam van den Broeke vindt het grappig dat Van Dijk erop wijst dat Galjaard niet RTL is. “Zo geestig, dit. Als hoofdredacteur Quote werd ik door de familie Galjaard volledig persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor het coke-stukje.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen