Peter van der Vorst: ‘Wendy van Dijk onverstandig’

RTL 4-ster Peter van der Vorst vindt het onhandig dat Wendy van Dijk via Twitter heeft gereageerd op de column van Youp van ’t Hek over haar man Erland Galjaard. Dat heeft hij maandagavond gezegd in RTL Boulevard. Van ’t Hek heeft zijn pijlen al een tijdje gericht op Galjaard, omdat hij mensen die in de misère zitten gebruikt voor tv-amusement. “Youp mag als columnist schrijven wat hij wil. Dat is zijn vak. Je kan het met hem eens zijn of niet“, zegt Van der Vorst erover.

Het beste is om negatieve kritieken van je af te laten glijden, zegt hij. “Als het over jezelf gaat of over mensen die je kent, dan is het niet altijd even leuk, maar dat moet je van je af laten glijden.

Van je af laten glijden deed Wendy van Dijk in elk geval niet. Ze ging los op Twitter. “Ik snap Wendy van Dijk dan eerlijk gezegd wel dat ze na terugkomst van vakantie toch iets wil doen. Het is niet verstandig, maar dan ga je reageren.

Ook Van der Vorst vindt het niet leuk hoe Van ’t Hek spreekt over Galjaard. “Ook een columnist als Youp kan doorslaan of te ver gaan. Als je gaat schelden, zoals hij in deze column heeft gedaan, dan ga je wel heel erg ver. Hij heeft Erland Galjaard een lul genoemd, een gladjakker en een engerd en hij vergelijkt hem met voetbalsupporters die muntjes gooien naar bedelaars.

Ruben Nicolai: “Het is toch gewoon een cabaretier met een column? Daar gebeuren nou eenmaal dingen in voor het vermaak.

Van der Vorst: “Moet je schelden voor het vermaak?

Nicolai: “Nee, dat is waar.”

Van der Vorst: “Hij beticht anderen ervan dat ze niet respectvol met anderen omgaan en als je dan zo met Erland en Wendy omgaat en met de kandidaten uit haar programma Obese, dan is dat best pittig.”

Hoewel de column niet leuk is voor de betrokkenen, moet je volgens Van der Vorst niet gaan wrijven in een vlek zoals Van Dijk deed. “Wendy ging reageren. Dat deed ze misschien niet op de meest handige manier.”

Van Dijk suggereerde dat Galjaard niet verantwoordelijk is voor de Peter Jan Rens-soap die Van ’t Hek bekritiseerde, terwijl Galjaard de programmadirecteur is van heel RTL. Van der Vorst: “Hij is wel verantwoordelijk, maar om het nou kneuzenmisbruik te noemen ging ook weer ver. Zo rolt dat maar door. Het was geen handige tweet, maar het lucht wel op, denk ik.

Bridget Maasland sprak zich al eerder uit tegen de soap over Peter Jan Rens en schaart zich dan ook achter Van ’t Hek: “Je moet hem tegen zichzelf in bescherming nemen.

Van der Vorst blijft achter zijn baas staan: “Je gaat nu natuurlijk weer krijgen dat mensen mij een slijmerd vinden, omdat Erland mijn baas is en omdat ik hem verdedig.”

Lees ook:
Youp van ‘t Hek: ‘Erland Galjaard is gewoon een lul’ (zondag)
Wendy van Dijk: ‘Youp van ‘t Hek wil gewoon scoren’ (zondag)
Jan Dijkgraaf vindt Wendy van Dijk onverstandig (maandag)
Jean-Pierre Geelen blij met verzet tegen Erland Galjaard (maandag)
Evert Santegoeds: ‘Youp hard aangekomen bij Erland’ (maandag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen