Jan Dijkgraaf vindt Wendy van Dijk onverstandig

Foto: Nick van OrmondtJan Dijkgraaf, leider van de politieke partij GeenPeil, vindt het onhandig dat Wendy van Dijk via Twitter gereageerd heeft op de tirade van Youp van ’t Hek op haar man Erland Galjaard. Dat zegt de columnist in een column op zijn website. Van ’t Hek heeft Galjaard in het NRC een lul genoemd. “Jij las dat en je deed niet wat het verstandigste was (je hebt waarschijnlijk geen kat), maar je deed wat haar hart elke liefdevolle echtgenote zou ingeven: je nam het voor je Erland op“, zegt hij.

Van ’t Hek is kritisch over het gebruiken van kwetsbare mensen voor tv-amusement bij RTL en acht programmadirecteur Galjaard daarvoor verantwoordelijk.

Van Dijk riep op Twitter dat Galjaard bij RTL werkt en niet RTL ís. Daarop zei Van ’t Hek: “Hij is toch verantwoordelijk voor dit soort kneuzenmisbruik?

En daarop zei Van Dijk weer: “Kneuzenmisbruik? Jij noemt kijkers en deelnemers: moddervette dragonders, randdebielen, zwaar gestoorde angsthazen #omtescoren.

Het valt Dijkgraaf vooral op dat ze niet ontkent. “Erland is dus inderdaad verantwoordelijk voor die docusoap met Peter Jan Rens (want anders had je wel ‘nee’ gezegd). En ik concludeerde: ze houdt zo veel van haar man, dat ze de aloude jij-bak uit de kast haalt. Is een beetje dom. Want in tegenstelling tot jou en je man pretendeert Youp nergens de wereld beter te willen maken met zijn werk.

Volgens Dijkgraaf is Van Dijk een beetje hypocriet. “Of was je echt vergeten dat je zelf toen je in Quote van cokegebruik werd beschuldigd daarvoor de toenmalige hoofdredacteur Mirjam van den Broeke persoonlijk verantwoordelijk hield?“, besluit hij in zijn column.

Lees ook:
Youp van ‘t Hek: ‘Erland Galjaard is gewoon een lul’ (zondag)
Wendy van Dijk: ‘Youp van ‘t Hek wil gewoon scoren’ (zondag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen