‘Galjaard-kampt hapt heerlijk op Youp van ‘t Hek’

Geplaatst op Tue 10 Jan 2017 om 15:03

Mediadeskundige Mark Koster vindt het onhandig van het Erland Galjaard-kamp dat ze zich zo laten uitlokken door Youp van ‘t Hek. Het voedt hem alleen maar in zijn campagne tegen de programmadirecteur van RTL. Dat stelt hij in een column op de website van Quote. Van ‘t Hek noemde Galjaard in het NRC een lul en daar reageerde zijn vrouw Wendy van Dijk op. “Youp’s campagne slaat aan omdat het Galjaardkamp zo heerlijk hapt op de kuchende man in de kamer.”

Volgens Koster profileert Galjaard zich als een ‘geëngageerde tv-heer die lonkt naar buigingen van de culturele elite’. Dat hij ondertussen toch trash-tv uitzendt, wekt ergernis op bij Youp van ’t Hek. De soap over Peter Jan Rens ziet hij als het nieuwste voorbeeld.

Hij lokt het in principe uit, aldus Koster. Volgens hem past Galjaard niet bij een zender die is opgericht om geld te verdienen. “Van ‘t Hek ruikt dat als een straathond en pist nu de hele wijk onder. Youp is al een maand bezig om Galjaard weg te zetten als de vieze man van Hilversum en dat beeld begint steeds duidelijker te worden.

Het verweer van Van Dijk, dat Galjaard bij RTL werkt en niet RTL is, vindt Koster erg vermakelijk. “Aangezien Galjaard als programmadirecteur nu uitgerekend wél ‘nee’ had kunnen zeggen tegen deze vorm van gênante afzeik-tv. Een non-argument, kortom.

Volgens Koster kan het tweetal beter niet luisteren naar de kritiek en juist trots zijn op de trash-tv waarmee ze geld verdienen.

De column van Mark Koster kunt u lezen op de website van Quote.
14 Reacties op “‘Galjaard-kampt hapt heerlijk op Youp van ‘t Hek’”


 1. snuifje

  Jaja de enge mensen die met iedereen een loopje denken te nemen en zich sowieso ver boven de kijker verheven voelen, voelen nu nattigheid. Heel erg grappig.

  Hoog tijd voor een wepkem in huize Galdjaard!

 2. Rick

  3,2,1

 3. J

  0, -1, -2

 4. Boudewijn k

  Ze zijn allemaal mediadeskundige, maar slaan de plank mis.

  Met al die belachelijk lange reclame onderbrekingen zal RTL zichzelf vanzelf de das omdoen. Daar helpen die vreselijk programma’s niet echt mee.

  Overigens gelooft u de kijkcijfers? Net zo onbetrouwbaar als de cijfers van CBS

  Leo van der Goot deed het in verleden niet zo slecht, zo zie je maar van een proleet moet je het hebben.

 5. Anonymous

  Het is wel raar dat Erland Galjaard alles over zich heen krijgt, er zijn toch wel meer mensen die daar beslissingen nemen?
  Daar komt bij dat Erland Galjaard veel heeft betekend bij RTL en misschien wel verder

 6. Anonymous

  Is gewoon afgunst.

  Galjaard heeft van RTL zo’n succes gemaakt dat mensen gewoon jaloers zijn geworden en hatelijk doen.

 7. mark2

  Andere mensen die hoge functies hebben (gehad) bij de commerciëlen zeggen niet dat ze zo verantwoord bezig zijn zoals galjaard dat doet. Dat maakt galjaard onecht, achterbaks en ongeloofwaardig.

 8. A.Zijn

  Het is geen afgunst. Het is de combinatie van de wereldverbeteraar uithangen terwijl je gewoon mensonterende pulp uitzendt.

 9. A.Zijn

  @18.03 Dit is niet mijn reactie.Ook in 2017 gaan we dus weer onder andermans naam posten…. wat een vooruitgang boeken we toch met zn allen.

 10. J

  @A.Zijn 18:35, liegebeest!

 11. A.Zijn

  @18.50 (nep J) oh oh wat kinderachtig. Wat een treurigheid.

 12. A.Zijn

  Je mag me nooit meer in mijn billen porren, mijn poezelewoezie!

 13. Anonymous

  @De echte Azijn Want jij vind Erland Galjaard echt een topper?

 14. Kaaskijker

  RTL-kijkers verdienen ook kwaliteit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.