Gijs Staverman neemt ontslag, verzwijgt bewust de reden: waarom?

Gijs Staverman vertrekt over anderhalve maand bij NPO Radio 2; hij heeft ontslag genomen bij KRO-NCRV. Waarom is hij zo geheimzinnig over de vervolgstap? “Dat is heel bewust.”

Gijs Staverman © Roland J. Reinders

Opvallend nieuws uit radioland: Gijs Staverman vertrekt bij de grootste radiozender van het land, NPO Radio 2. Hij heeft daar een dagelijkse show op een prominente plek, namelijk tijdens de lunch, maar heeft ontslag genomen. Doorgaans gaat dat gepaard met de bekendmaking van een transfer, maar dat is hier niet het geval. Vertrekt hij bij de radio?

Van zender af

Gijs doet er heel geheimzinnig over in zijn show. “Ik heb mijn ontslag ingediend en ik ga dit prachtige radiostation NPO Radio 2 ook verlaten. Na tien jaar. Ik heb hier tien fantastische jaren gehad. Wat ik nou precies ga doen is een beetje ingewikkeld om te vertellen, maar ik hou je op de hoogte.”

Dit is een strategische keuze, legt Luuk Ikink uit in RTL Boulevard. De onthulling over de transfer volgt volgens hem nog. “Hij gaat het later pas doen. Als hij het nu zou vertellen, dan zou hij meteen van zender af moeten. Nu heeft hij het niet verteld en hoeft dat nog niet.”

Radio 10?

Vaak als radiosterren hun transfer bekendmaken, worden ze direct van zender gegooid zodat ze luisteraars niet al te makkelijk kunnen verleiden om mee te verhuizen. “Meestal weten we ineens waar mensen naartoe gaan en dan worden ze ineens van Radio 2 afgegooid. Zo gebeurde dat bij Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof”, zegt Luuk.

Hier gebeurt dat dus niet. “Hij gaat eerst weg. Hij gaat natuurlijk wel wat anders doen. Er zijn heel veel geruchten. Hij zou naar JOE kunnen, Veronica en ook Radio 10.”

Wat zegt Patrick?

Volgens Luuk wordt het die laatste zender. “Ik vermoed, en weet bijna wel zeker, dat het Radio 10 gaat worden. Die andere twee passen toch niet helemaal en Radio 10 daar komen toch ook wel wat plekken vrij waar hij kan zitten. Het past ook heel goed bij zijn profiel.”

Wat denkt Patrick Kicken, de belangrijkste radiocolumnist van ons land, ervan? “Ik denk dat hij qua inhoudsloosheid het beste past bij JOE, waar ze tot nu toe ook uitblinken in radio voor de mentaal minder bedeelden. Wat is dat toch dat je bij zoveel stations wordt aangesproken alsof je een kleuter bent en niet eens je veters kunt strikken?”

Tv-carrière

Het zal echter Radio 10 worden, verwacht ook Patrick. Hij schrijft in zijn Spreekbuis-column: “Ik denk dat zijn ijdelheid hem heeft doen kiezen voor een station waar de eigenaar ook een TV show in de aanbieding heeft en hij bijvoorbeeld Battle of the Bands kan gaan presenteren.”

“Dan kom je natuurlijk gauw uit bij de zender waar Gerard Ekdom gaat vertrekken, Radio 10.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Luistert u ooit wel eens naar het radioprogramma van Gijs Staverman?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen