Marieke Elsinga’s zwangerschap past bij geruchten over vertrek bij Qmusic

Marieke Elsinga heeft vanochtend in haar radioshow op Qmusic bekendgemaakt dat ze zwanger is. Het past bij de geruchten die Patrick Kicken begin april verspreidde over haar radiotoekomst.

Marieke Elsinga © Qmusic

Radiokenner Patrick Kicken schreef begin april dat Marieke Elsinga op termijn de overstap gaat maken van de vroege ochtend van Qmusic naar de middag van Radio 538. Hij noemde daarvoor twee redenen. Eén daarvan was dat Marieke ook een tv-carrière heeft die ze enorm koestert. “Een ochtendshow combineren met avond-tv is killing.”

Marieke toch naar 538?

De kinderwens van Marieke, die vanochtend haar zwangerschap bekendmaakte, werd als tweede reden genoemd door Patrick. Het ouderschap is al helemáál niet te combineren met én een ochtendshow op de radio én tv-werk, stelt hij. “Het mooie is dat ik het dit keer dit allemaal niet uitgedacht heb: dit is de roddel met exact deze redenen die rondgaat.”

Patrick schreef in die column ook al dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga uit elkaar gaan en dat werd onlangs officieel. Coen gaat solo een programma maken in de 538-middag en ook dát past bij de geruchten. Patrick schreef namelijk dat Coen en Marieke een duo worden in de middag en daar is straks dus plek voor.

‘Radioduo met Coen’

Coen en Marieke zijn reeds uitgetest als radioduo; ze maakten in maart samen radio tijdens de Giro 555-actie voor Oekraïne. Tijdens dat evenement werd Mattie herenigd met zijn vroegere radiomaatje Wietze de Jager. Wie daar volgens Patrick achter zat? Dave Minneboo, de Qmusic-baas die onlangs weer terugkeerde naar Radio 538.

Patrick verwacht dat niet alleen Marieke, maar ook Mattie de overstap gaat maken naar Radio 538. Daar zou hij samen met Wietze weer de ochtendshow gaan doen. Wietze volgde begin dit jaar Frank Dane op als de ochtendjock van 538, dus hij zit alvast op de goede plek.

Fusie RTL en Talpa

Wanneer die transfers naar Radio 538 zouden moeten gaan plaatsvinden? Als RTL groen licht krijgt voor de overname van Talpa Network, waar Radio 538 onder valt. Marieke kan dan voor één werkgever zowel radio als televisie maken. En dan niet op een onchristelijk tijdstip waarvoor ze midden in de nacht haar bed uit moet, maar in de middag.

Want één ding is volgens Patrick zeker: een ochtendshow combineren met kinderen is een no go. “De meest succesvolle deejays van Nederland zijn/waren allemaal kinderloos: Edwin Evers. Giel Beelen. Rob Stenders. Zeker als je een ochtendshow gaat doen, dat is bijna niet te combineren met kleine kinderen.”

‘Geen werk, maar roeping’

En dat is maar goed ook, vindt Patrick. Hij stelt dat je echt moet leven voor een ochtendshow. “Je leeft er voor, 24 uur per dag. Als je dat niet doet, wordt het geen succes. Het is geen werk, het is een roeping, het slokt je helemaal op als je het goed doet.”

“Kijk naar het beperkte succes van Frank Dane in de ochtend bij 538. Hij dacht het ook allemaal wel even te combineren, dé ochtendshow en voor het eerst vader worden in hetzelfde tijdsbestek. I rest my case.”

Wat zegt Marieke?

Marieke heeft tot nu toe steeds ontkend dat ze een radiotransfer gaat maken, maar sluit niets uit voor de toekomst. Transfers worden in medialand in principe altijd ontkend totdat het daadwerkelijk zo ver is.

Het lijkt erop dat Qmusic de bui al ziet hangen, want moederbedrijf DPG Media heeft bezwaar aangetekend tegen de overname van Talpa door RTL.

Fragment

Marieke maakt zwangerschap bekend:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Marieke Elsinga na haar bevalling terugkeert in de ochtend van Qmusic?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen