Wil John de Mol geld na klemmende darm Johan Derksen? ‘Bizar’

Johan Derksen vindt zo ongeveer dat je zwangere vrouwen op staande voet moet kunnen ontslaan, maar hoe zit het als je niet naar je werk gaat vanwege een klemmende darm?

John de Mol en Johan Derksen © William Rutten, SBS

We moesten het deze week één avondje doen zonder Johan Derksen en zijn tirades over zwangere vrouwen. De tv-ster werd onderweg in de auto naar Vandaag Inside namelijk getroffen door een darm die klem kwam te zitten in zijn liesbreuk en dat deed echt verschríkkelijk veel pijn. Hij moest last minute worden vervangen door Rutger Castricum.

Duur avondje ziek

Een avond later, afgelopen vrijdag, zat Johan alweer op zijn plek en merkte presentator Wilfred Genee uit het niets lachend op: “Je moet betalen als je er niet bent!”

Johan: “Ja, een avondje ziek is heel duur hier! Hahaha!”

René van der Gijp gierend: “Heb je al een rekeningetje binnen?”

Wilfred: “We hebben het zwart-op-wit gekregen deze week! Jij moet Rutger betalen! Dat je het even weet!”

Verwarrend

Huh, waar gaat dit over? Tina Nijkamp op haar analysekanaal: “Het was een kort maar zeer opvallend moment in VI. Wilfred stipte aan dat de mannen van VI moeten betalen als ze er een keer niet zijn. Johan miste de uitzending van donderdag en deze week hebben ze daar schijnbaar een brief thuis over ontvangen.”

De oud-bazin van SBS 6 vervolgt: “Bij niet verschijnen wordt dus een deel salaris ingehouden. Bijzonder rare regeling. Ik heb daar nog niet eerder over gehoord in tv-land. Wel over vergoedingen per uitzending maar niet over terugbetalen als je niet komt. De mannen leken het zelf ook heel apart te vinden.”

‘Dat mag niet’

Het zal niet zo zijn dat Johan vanwege zijn klem zittende darm moet dokken, verwacht Tina. “Ik denk niet dat het in geval van ziekte is, omdat dat natuurlijk helemaal niet mag.”

Dat zou wel héél raar zijn, aldus Rob Goossens aan de desk van RTL Boulevard. “Het klinkt als moderne slavernij. Het moet toch niet zo zijn dat Johan met een klem zittende dikke darm in de auto zit en dan moet gaan afwegen: oké, als ik nu niet ga moet ik 10 duizend euro terugbetalen! Dat is gewoon een halve keuken!”

Kleine details

Er zal iets anders spelen op de achtergond, aldus Rob. Wel vreemd, vindt hij dat. “De zender kan het zich helemaal niet permitteren om de mannen over dit soort details boos te maken. Ook als Johan Derksen niet op zender is, verdient hij nog steeds geld voor de zender.”

De tv-geleerde besluit: “Het is niet dat het programma zo goed scoort omdat Rutger Castricum er toevallig zat. Nee, het programma is groot geworden met Johan en de kijker pikt het als hij af en toe een keertje er niet is. In de tussentijd rinkelt de kassa nog steeds.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Vandaag Inside de laatste tijd eentoniger wordt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen