Johan Derksen onwel in auto naar VI: ‘Darm klem, operatie nodig’

Johan Derksen onthult waarom hij donderdag verstek liet gaan bij Vandaag Inside: zijn darm kwam onderweg naar de studio klem te zitten tussen zijn liesbreuk. “Ik ga me nu laten behandelen.”

Johan Derksen © SBS 6

Het was eergisteren een grote verrassing voor de kijkers van Vandaag Inside: niet Johan Derksen, maar Rutger Castricum zat rechts aan de kop van tafel. Wat was er met de tv-senior aan de hand? De invloedrijke opiniemaker vertelde het gisterenavond zélf in de talkshow op SBS 6. “Ik heb iets heel naars meegemaakt, moet ik eerlijk zeggen.”

Benen wijd

Johan heeft al jaren een liesbreuk. “Met verhuizen en tillen, kun je wel eens een liesbreuk krijgen. Elke verhuizing is bij mij een liesbreuk en ik ben heel vaak verhuisd. In elk geval: ik kwam met die coronatijd in het ziekenhuis voor een operatie. Toen zeiden ze: ‘Ja, daar hebben we nu geen ruimte voor.’”

Hij schoof het op de lange baan. “Ik ben later nog eens gegaan en toen zei die chirurg: ‘Heb je er last van?’ ‘Nee.’ Hij zegt: ‘Kom maar terug wanneer je er last van hebt. En wanneer er nou een darm klem schiet, dat kan, dan ga je op tafel of op bed liggen en dan doe je zo je benen wijd en weer bij elkaar en dan weer wijd en dan schiet het wel weer goed.’”

Darm klem

Het is Johan nu overkomen. “Ik zit gisteren in de auto en er zit een darm klem. Nou, dan wil je niet weten hoe pijn dat doet. Je kunt niet meer zitten en daar kun je ook niks met je benen doen.”

Wilfred Genee verbaasd: “Je had toch op de snelweg kunnen liggen naast de weg gewoon?”

Johan: “Ja, Plug (zijn chauffeur, red.) wou gaan stoppen dat ik achterin zou gaan liggen, maar daar heb je ook geen ruimte joh. En ik was al zeiknat van het zweet.”

Tjoep

Wilfred denkt dat Johan beter langs de weg had kunnen stoppen. “Je hebt langs de weg van die bankjes waar je kan picknicken.”

Johan: “Nou, had ik jou nou maar bij me gehad. Toen ben ik naar huis gegaan en in bed gaan liggen met die benen wijd, maar dat hielp niet en ik had een pijn in m’n pens jongen. En dan in één keer voel je: tjoep. En dan is het over.”

Wilfred: “Maar het kan er elk moment ook weer in schieten ook?”

Heel gevaarlijk

Ja, bevestigt Johan. “Ja, maar het is ook heel gevaarlijk, want er kan een perforatie komen en dan zit er een gat in je darm en dan moeten ze een heel stuk darm weghalen. Daar hebben ze ook voor gewaarschuwd. Het is heel vervelend. Alleen mensen die een liesbreuk hebben gehad weten wat het is. Het is veel erger dan menstrueren bijvoorbeeld.”

Wilfred: “Ga je er nu wat aan laten doen?”

Johan: “Ik zit dinsdag bij de dokter. Ik ga er nu wat aan laten doen, ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat zou u hebben gedaan als u Johan Derksen was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen