Martien Meiland heeft gruwelijke bloedhekel aan de Story

Martien Meiland heeft een gruwelijke hekel aan de Story, het tijdschrift van zijn SBS 6-collega Guido den Aantrekker. De televisiester vindt dat er afschuwelijke mensen werken bij het blad.

Guido den Aantrekker en Martien Meiland © SBS, YouTube

Als je journalisten van de Story niet te woord staat, dan krijg je volgens Martien Meiland direct een hoop bagger over je heen. Hij herinnert zich nog een incident bij het Gouden Televizier-Gala, waar showjournalisten in hokjes van drie bij drie stonden opgesteld. Zijn toenmalige manager zei bij een van die hokjes: “Die slaan we over.”

‘Ze zijn vreselijk!’

Wie zat er in dat hokje? “Was een vrouw van Story”, vertelt Martien in zijn gelijknamige biografie. “Die probeerde mij toch aan te spreken, maar ik zeg: ‘Sorry, we moeten door.’ Vonden ze een klap in hun gezicht. Meteen daarna een kutartikel over ons. Omdat ze overgeslagen waren op de rode loper.”

Dochter Maxime vindt het walgelijk gedrag. “Ze zijn gewoon vreselijk. Bij de wijnlancering werd ik geïnterviewd door een vent van Story en die zei tegen mij: ‘Even over je vakantie: hoe is het afgelopen met die man waarmee jij stond te praten in de bar?’ Dan denk ik: wat lúl jij nou, gast? Waar heb je het over? Hij gokte gewoon, er was geen man in een bar.”

Martien hangt Story op

De Meilandjes hebben zat negatieve ervaringen met de Story. “Papa zat ook een keer in de auto toen Story belde”, zegt Maxime.

Martien: “Ik nam op. ‘Hallo, met iemand van de Story.’ Ik zeg: ‘Hallo.’ ‘Hoe is het?’ ‘Nou best, met jou?’ ‘Goed, ja ik wil wat vragen. Hoe zit het eigenlijk met die biologische vader van Claire?’ Ik zeg: ‘Oh, bel je daarom? Ik heb helemaal geen behoefte om erover te praten. Héle fijne dag.’ En ik gooi ‘m er zo op. Wat denk je? Gelijk op haar pik getrapt.”

Trashy

Erica Meiland is het er helemaal mee eens. “Ik snap niet dat iemand voor een roddelblad wil werken. Is toch een soort trashy. Hoeveel dingen niet over ons zijn geschreven die uit een duim gezogen werden.”

Martien: “RTL Boulevard is precies hetzelfde.”

Evert

Wie ze wél te pruimen vinden? Martien: “Voor we bekend werden, had ik altijd al een goed contact met Evert Santegoeds. Die woonde (…) bij mij in de buurt en kwam regelmatig in Noordwijk in de winkel.”

Evert is de hoofdredacteur van weekblad Privé. “Met Evert had ik een prima relatie, nooit een hekel aan gehad.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen