Tom Egbers’ rechtszaak tegen NOS lijkt kansloos: wordt hij VI-ster?

Tom Egbers wil na het schandaal over zijn affaire op de werkvloer weer aan de slag en spant een kort geding aan tegen de NOS. “Kansloos. Hij mag ook hier aan tafel!”, roepen ze bij VI.

René van der Gijp en Tom Egbers © SBS

De 66-jarige presentator Tom Egbers staat al een jaar op non-actief als presentator van NOS Sport, vanwege een netelige affaire die hij zeventien jaar geleden aanknoopte met een 26 jaar jongere stagiaire. Toen de romance stukliep zou hij zijn begonnen met haar te pesten en te intimideren. Hij begint nu een kort geding tegen de omroep.

Niet meer welkom

Showanalist Aran Bade vindt het onhandig, zegt hij in RTL Boulevard. “Als je naar zijn imago gaat kijken is het heel ingewikkeld. Het kort geding speelt maandag al in Lelystad en daar gaan we allerlei dingen horen. Ik denk dat Tom hier niet goed uit gaat komen. Ik vraag me ook af of zijn collega’s erop zitten te wachten dat de dino weer terugkeert.”

Luuk Ikink riep een tijdje geleden al dat Tom niet meer welkom zou zijn op de redactie. Nu voegt hij daaraan toe in zijn showrubriek: “Ik begreep ook dat hij een tijdje geleden op een afscheidsborrel is geweest van iemand die daar afscheid nam van NOS Sport en dat mensen echt dachten van: je bent er ineens weer. Daar waren ze echt wel verbaasd over.”

Tweede excuusmail

De medewerkers van de NOS willen Tom helemaal niet terug, weet Luuk. “Hij heeft ook nog een tweede excuusmail geschreven naar mensen die dat in ontvangst wilden nemen, alleen de mensen die er werken… Voor hen hoeft het niet meer zo nodig dat hij terugkomt.”

Angela de Jong heeft dezelfde informatie, zegt ze in een item van Boulevard. “Wat ik hoor van de mensen binnen de NOS is dat daar eigenlijk heel weinig mensen zitten te wachten op de terugkeer van Tom Egbers, omdat er toch echt genoeg gebeurd is in het verleden.”

Uithuilen

Johan Derksen zegt in Vandaag Inside dat hij het belachelijk vindt dat Tom nog steeds op non-actief staat. “De Volkskrant laat een juffrouw uithuilen die ooit verkering met hem gehad heeft, zéstien jaar geleden! En Tom heeft de verkering uitgemaakt en dat mens heeft nog zes jaar voor hetzelfde programma gewerkt!”

Hij vervolgt: “En met terugwerkende kracht gaat ze uithuilen bij de Volkskrant en die maken er ‘onderzoeksjournalistiek’ van met als resultaat dat de NOS wil deugen en denkt: we hebben zoveel publiciteit, we zetten hem op non-actief. Er is nog nooit iemand in de mediawereld zoveel onrecht aangedaan als Tom.”

VI-ster

Tom is welkom als VI-ster, aldus Wilfred Genee. “We hebben nog gevraagd of hij eventueel ook vanavond langs wilde komen, maar hij zegt: ‘Ik wil het even rustig aan doen.’”

Johan: “Hij blijft hier van harte welkom.”

Wilfred: “Ja, dat vind ik ook.”

Johan: “Het is een uitstekende collega die veertig jaar bij de NOS heeft gewerkt en als oud vuil op straat wordt gezet.”

Wilfred: “Nee, daarom. Wij steunen Tom.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tom Egbers aan tafel bij VI. Goed idee of beetje saai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen