Joost Klein rent weg van Boulevard-ploeg: ‘Hij stak middelvinger op’

Het lijkt erop dat Joost Klein niet erg happig is om te praten met de pers. Als hij een verslaggever van RTL Boulevard ziet, zet hij hem op het lopen. “Hij stak ook zijn middelvinger op.”

Joost Klein © RTL

Joost Klein neemt bewust het risico dat hij de gunfactor van het invloedrijke RTL Boulevard verliest. Voor de tweede keer laat de Songfestival-knul een verslaggever van de show in de kou staan; nadat hij hen al besloot te ontwijken bij de studio van Qmusic, rende hij eergisteren weg toen de showrubriek hem iets wilde vragen na afloop van de 3FM Awards.

‘Waarom ren je?’

We zien verslaggever Paul Barewijk vruchteloos achter Joost aan hollen. “Joost! Joost, waarom ren je?! Je hebt een prijs gewonnen! Rennen, kom op! Ah, een heel korte reactie van Joost! Waar is hij nou? O, daar! Nou, laat maar…”

Presentatrice Daphne Bunskoek lachend in de studio: “Onze sterverslaggever Paul heeft alles gegeven.”

Showkenner Aran Bade: “Hij kan echt hard rennen, hè? Ik vind het goed hoor. Ik ga mijn renschoenen meenemen naar Mälmo, want dit gaat echt heel raar uit de hand lopen. Die jongen rent gewoon weg!”

Manoeuvre

Het lijkt erop dat Joost met zijn creatief leider Donny Ronny (voorheen bekend als Stefano Keizers) een afleidingsmanoeuvre had afgesproken, want Joost verliet het evenement exact toen Boulevard met Donny aan het praten was.

Aran stelt dat hun verslaggever toch wat teleurgesteld is. “Ik heb collega Paul nog even gesproken, maar hij zegt: ‘Ja, dan win je die prijs van beste artiest, na afloop ging iedereen op de foto en deden ze wat interviewtjes, maar hij is er dan niet.’ Dat is toch een beetje apart, maar dat is hij. Het is gewoon een beetje een aparte vogel.”

Middelvinger

Joost moet wel letten op zijn likeability, vindt Aran. “Hij speelt een soort slim kat-en-muis-spel op dit moment en dat doet hij met de pers. Niet alleen met ons hoor, want hij ging niet op de foto en stak zijn middelvinger op naar de pers vanaf de eerste ring, zo van: ik ga jullie niet bedienen.”

Hij vervolgt: “Er komt natuurlijk wel een moment dat je met de pers moet gaan praten. Ik hoop niet dat hij dit blijft doen, want er zijn een hoop mensen echt geïnteresseerd in hem.”

Mia & Dion

Het lijkt wel een herhaling van vorig jaar; toen wilde de Songfestival-inzending ook steeds niet met Boulevard praten. Presentator Luuk Ikink: “Ik denk ook dat hij wel weet hoe ver hij kan gaan. Zijn fans pikken dit wel. Als Mia & Dion waren weggerend, dan hadden we er schande van gesproken.”

Aran stelt dat Joost geen zwijgverbod opgelegd heeft gekregen. “Het komt niet van AvroTros. Dat willen ze wel nog even duidelijk zeggen. Joost doet wat hij zelf wel. Ik zeg: zolang het leuk is, prima, dan rennen we gewoon achter hem aan, maar sta ons ook gewoon een keertje te woord. Ik bedoel: we bijten niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL Boulevard is not amused dat Joost Klein niet met hen wil praten. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen