NPO hint op ingrijpen: ‘Gaan ze Theo Maassen tóch wegmoffelen?’ 

De VPRO heeft Theo Maassen al laten vallen, maar Matthijs-killer Suzanne Kunzeler (de baas van BNNVARA) blijft hem knuffelen. Wordt zij nu gecorrigeerd door NPO-bazin Frederieke Leeflang?

Frederieke Leeflang en Theo Maassen © NPO

Iedereen weet dat het zaakje stinkt: de bewijzen die op tafel liggen van Theo Maassens vermeende huiselijk geweld zijn overweldigend. Wat veel mensen nog het meest overtuigt is dat de cabaretier niet ontkent. Sterker nog: hij heeft zelfs de presentatie van Zomergasten laten schieten, omdat hij niet in de media wil ontkennen. Of niet kán ontkennen…

Suzanne faalt

Bizar genoeg wordt hem uitgerekend de hand boven het hoofd gehouden door Suzanne Kunzeler, de foute bazin van BNNVARA. Zij heeft Matthijs van Nieuwkerk zonder harde bewijzen voor de bus gegooid, waardoor hij geen comeback kon maken bij RTL, maar blijkt dubbele standaarden te hanteren. Zij kan eigenlijk niet meer geloofwaardig verder.

Hoe dan ook: Suzanne heeft een nieuw programma met Theo op de plank liggen, Der Theo, en ze houdt tot op de dag van vandaag vast aan het extreem prominente uitzendmoment: vrijdagavond prime time, al vanaf 3 mei op vlaggenschip NPO 1. Het is natuurlijk onbestaanbaar dat iemand als Theo wordt ingezet als hét gezicht van deze familieavond op tv.

Frederieke grijpt in

Als Suzanne niets doet, dan kan er eigenlijk nog maar één iemand ingrijpen: Frederieke Leeflang, de baas van de NPO. Zij kan BNNVARA niet dwingen om het programma terug te trekken, maar gaat wél over het uitzendtijdstip.

“De NPO is bij machte om zo’n programma aan de randen van de nacht uit te zenden of op de middag of op de vroege ochtend of whatever. Ze kunnen het wel verstoppen”, legt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp uit in Tina’s TV Update.

Mailtje aan Angela

Het moreel kompas van Frederieke lijkt beter te functioneren dan dat van Suzanne. Zij heeft ook contact gehad met Angela Degener, de klokkenluider in de zaak rond Theo, stelt Tina in haar podcast. “Intern is er ook commentaar op en een aantal redacteuren hebben dat ook aangekaart bij de directie.”

Vooralsnog heeft het geen gevolgen: de NPO maakte deze week de meischema’s bekend en daar staat Der Theo gewoon nog in. “Ze kiezen dan eigenlijk wel de kant van BNNVARA”, merkte Tina aanvankelijk op. Maar er is nieuws…

Niet definitief

De NPO laat heel nadrukkelijk aan Shownieuws weten dat de schema’s niet in beton gegoten zijn. “Het opvallende is wel dat de NPO heeft laten weten aan ons dat de uitzendschema’s nog veranderd kunnen worden en daar hebben we Tina nog even naar gevraagd”, zegt showkundige Bart Ettekoven.

Tina daarop: “Dat de NPO nu zegt – dat wist ik niet – van: ‘Oeh, dat schema is nog niet definitief’, dát vind ik toch wel heel veel zeggen. Ik denk dat er misschien toch nog wel spoedoverleg achter de schermen is en dat het wellicht toch nog verplaatst gaat worden.”

Overrulen

Het lijkt erop dat Frederieke de foute Suzanne gaat overrulen. “Het zou mij niet verbazen en ik zou het ook heel logisch vinden dat de NPO zegt: ‘Om nou op vrijdagavond, een gezellige familie-avond, dít programma te programmeren om half negen… Dan zijn heel veel kinderen ook nog wakker… Ja, misschien is dat geen goed tijdstip.’”

“Wellicht dat het toch nog naar een andere avond gaat. Ik vind het een opmerkelijke reactie wat de NPO geeft…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de NPO moet besluiten om Theo Maassen weg te halen van vrijdagavond prime time?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen