Joost Klein verbijstert Tina Nijkamp met kijkcijfers: ‘Niet verwacht’

Joost Klein verbijstert Tina Nijkamp met de hoge kijkcijfers van de bekendmaking van zijn Songfestival-liedje. De uitzending was om 16.45 uur, in de middag dus, maar scoorde als een tierelier.

Joost Klein © NPO

Tina Nijkamp, de kijkcijferautoriteit van ons land, was er vorige week hoogst verbaasd over: waarom heeft AvroTros ervoor besloten om de bekendmaking van het Songfestival-liedje ‘weg te stoppen’ in de middag? Joost Klein maakte zijn liedje Europapa gisteren om 16.45 uur bekend in een extra uitzending van De Avondshow met Arjen Lubach.

Meer dan verwacht

Nu de kijkcijfers bekend zijn, is Tina positief verrast. “De première van Europapa van Joost Klein scoorde MEGA voor 16.45 uur ’s middags. Maar liefst 652 duizend mensen keken naar de live-uitzending van de MiddagAvondshow van Arjen Lubach. Wauw!!!! Dat is ongekend veel en veel hoger ook dan ik had verwacht”, schrijft ze op haar analysekanaal.

Ze vervolgt: “Dit belooft alvast veel goeds, Joost blijkt enorm populair. Normaal scoort de herhaling van De Avondshow op dat tijdstip rond de 150 duizend kijkers. Taart voor Joost en Arjen sowieso vandaag!”

Gigantisch succes

Het Songfestival-liedje werd in de afgelopen jaren steeds bekendgemaakt in de zevenuurtalkshow van NPO 1 en kon dan rekenen op meer dan een miljoen kijkers, maar door het vroege uitzendtijdstip konden ditmaal álle actuele tv-rubrieken de bekendmaking nog dezelfde dag meenemen, dus bijvoorbeeld ook RTL Boulevard.

Tina vult aan in haar podcast: “Een gigantisch groot succes dus voor Joost Klein. Veelbelovend ook. Hij blijkt toch wel heel populair. Ze hebben het er ook de hele avond over gehad. Ik vond het zelf een beetje een raar tijdstip, want voorheen werd het altijd in die zeven-uurtalkshow onthuld, maar wellicht was het dus een heel slim idee. “

Videoclip

De videoclip van Europapa:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen