Songfestival-knul Joost Klein in gevaar? ‘Media kunnen fataal zijn’

De meningen over Joost Klein als nieuwe inzending voor het Eurovisie Songfestival zijn sterk verdeeld, maar veel erger dan de heersende mening over Mia & Dion kan het niet worden. Of wel?

Joost Klein en Mia & Dion © Ruud Janssen, Jasper Suyk

Wát een hoop drek hebben Mia Nicolai en Dion Cooper over zich heen gekregen. Het stelletje ging dit jaar namens ons land naar het Eurovisie Songfestival, maar zong zó vals dat we net zo goed iemand in het kraaienpak van The Masked Singer hadden kunnen sturen. Niemand die het verschil zou hebben gezien. Hoe dan ook: nieuwe ronden, nieuwe kansen.

‘Ben je er trots op?’

Nu hebben de wijzen van AvroTros een nieuwe inzending aangewezen: Joost Klein. Niet veel mensen kennen hem, maar hij is in zijn genre toch best succesvol. De een vindt het niks, de ander vindt het geweldig. Hij loopt echter wel een héél groot risico, want volgens Mia kan een deelname aan het liedjesfestijn fataal zijn.

Mia wijst op de rol van de media. “Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen voor alles wat ik zelf kon beïnvloeden. Ik hoop dat sommige mensen in de media dat ook doen. Kijk even naar jezelf: is dit echt hoe je wil zijn? Ben je er trots op dat je twee jonge artiesten op zo’n manier hebt neergezet?”, zegt ze in Het Parool.

Fatale media

Het is volgens Mia te hopen dat zoiets niet gebeurt bij Joost Klein of bij volgende inzendingen. “Ik hoop dat als er in de toekomst weer zoiets gebeurt, mensen eerst denken aan het bieden van steun, in plaats van nog verder naar beneden halen. Besef: zoiets kan echt gevaarlijk zijn.”

Media kunnen uiteindelijk zelf fataal zijn, aldus Mia. “Gelukkig ben ik sterk, maar ik heb dit jaar helaas ook meegemaakt dat een vriend van me koos om niet meer verder te willen leven. Ik weet dus hoe het ook kan werken in iemands hoofd. Ik hoop dat mensen daar meer rekening mee houden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mia Nicolai: hysterica of heeft ze gelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen