Waarom draagt Joost Klein continu oortjes, ook tijdens interviews?

Joost Klein draagt continu oortjes, ook tijdens de interviews die hij geeft over zijn Songfestival-liedje. Waarom is dat? “Ik blijf dit heel erg gek vinden. Misschien krijgt hij wat ingefluisterd.”

Joost Klein © SBS

Het eerste live-optreden met zijn Songfestival-liedje zit erop: Joost Klein deed het gisterenavond prima tijdens de preparty van het liedjesfestijn. Dat kun je van de presentator van het geheel, Cornald Maas, niet zeggen. Wat een gestuntel en een gehakketak de hele avond; tijdens een technisch probleem liep hij zelfs verschrikt van het podium.

Oortjes in

De meeste aandacht ging natuurlijk uit naar Joost. Hij werd rondom het evenement ondervraagd door onder meer RTL Boulevard als Shownieuws. Tijdens die interviews, waarin hij ook werd gevraagd naar een reactie op de mensen die willen dat hij vanwege de Gaza-oorlog niet naar het Songfestival gaat, had hij continu oortjes in. Maar waarom?

Joosts antwoord op die Gaza-vragen is diplomatiek. Bij Shownieuws: “Ik kan er tot op zekere hoogte heel veel begrip voor hebben, maar ik ben slechts een schamele dichter, ik ben een harlekijn. Ik probeer een boodschap te hebben in mijn eigen muziek en ik denk dat ik daar goed mee bezig ben, maar het is niet aan mij helaas. Dan moet je bij EBU zijn.”

‘Heel gek’

De reis naar Zweden gaat gewoon door, aldus Joost. “Dat is wel de bedoeling. De tickets zijn al geboekt, ik wil niet nog meer schulden hebben, ik ben al heel diep.”

Showkenner Eline de Ruig aan de Shownieuws-desk: “Ik blijf het wel gek vinden dat hij die oortjes de hele tijd in heeft, hè?”

Collega Bart Ettekoven: “Wat zal daar de achterliggende gedachte achter zijn?”

Eline: “Of het is een look of hij is niet goed in zijn Engels en hij krijgt steeds via zijn oortje een soort vertaling. Anders zou ik het niet weten.”

‘Hoort erbij’

BN’er-fotograaf William Rutten verwacht dat het een fashion-statement is. “Het hoort bij de act denk ik.”

Bart: “Misschien komt er nog iets uit de hoge hoed, dat we achteraf pas begrijpen waarom hij dat nu heeft gedaan.”

Wat vindt William van z’n Gaza-standpunt? “Hij heeft toch gelijk? Ja, helder en duidelijk.”

Artistiek

Het is ook de mensen van RTL Boulevard opgevallen. Frank Dane aan de desk: “Heb jij dat vaker, Aran, dat mensen koptelefoontjes indoen.”

Verslaggever Aran Bade: “Nee nooit. Misschien een goed idee. Dan hoef je niet naar mijn vragen te luisteren!”

Frank: “Waarom heeft hij dat?”

Aran: “Ja, hij is echt heel artistiek. Ik zei: wat heb je nou, wat is dat? Hij zegt: ‘Ja, ik sta in contact met jouw cameraman, dan kan ik precies horen wat hij zegt.’ Dan staan er allemaal mensen omheen van: wat zeg je nou weer? Hij weet het echt niet.”

Ingefluisterd

Collega Lex Uiting gekscherend: “Hij krijgt gewoon de antwoorden ingefluisterd.”

Aran: “Ja, hij heeft iemand die de antwoorden souffleert! Nee, het is gewoon echt zijn artistieke zichzelf hoe hij is. Heel origineel, maar ik denk wel: wat moet je ermee? Want de hele dag heeft hij die dingen in gehad. Ook witte handschoenen. Daarvan denk ik wel dat het iets te maken kan hebben met de act die hij gaat doen in Malmö.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waarom denkt u dat Joost Klein oortjes draagt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen