Songfestival-uitslag uitgelekt? ‘Joost Klein wordt derde in Europa’

Nog maar zes weken en dan vindt de grote finale van het Eurovisie Songfestival plaats. Hoe hoog gaat Joost Klein eindigen? Héél hoog, stelt medium Liesbeth van Dijk. “Maar hij wint niet.”

Joost Klein © NPO

Het lijkt erop dat de uitslag van het Eurovisie Songfestival nú al is uitgelekt en wel via Liesbeth van Dijk, het bekendste en meest gerenommeerde medium van ons land. Ze heeft het hele weekend over haar glazen bol gewreven en geeft aan weekblad Privé het verlossende antwoord: Joost Klein gaat niet winnen en wordt ook niet de runner-up.

Plek drie

Wat zegt Liesbeth, wier voorspellingen regelmatig uitkomen, ervan? “Ik krijg door dat Joost hoog zal eindigen. Toch zie ik hem niet als winnaar uit de bus komen. Het getal drie doemt bij mij op. Ja, ik weet het zeker: hij zal derde worden.”

Nou, dat is mooi nieuws. En hoe gaat de podiumact van Joost eruitzien? “Ik zie iets met blauwe figuren naast hem, een soort Smurfen. Ja, Joost komt met Smurfen naar het festival.”

Met tijd mee

Er is veel enthousiasme over Joosts liedje Europapa. Zelfs Getty Kaspers, de oud-winnares van het Songfestival die normaal gesproken altijd heel zuur is over de inzendingen, is er wel over te spreken. “We moeten natuurlijk met de tijd mee. We leven in een heel andere tijd dan toen ik in 1975 meedeed met Ding-a-dong.”

“Het is toch fantastisch dat met name de jeugd in Europa het lied van Joost omarmd heeft? En nee, ik zal dit jaar niet afreizen naar Malmö. Dat is een kostbare aangelegenheid, maar als iemand mijn vliegreis en verblijf wil betalen, ga ik uiteraard wel.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen