Drama voor Yannick van de Velde: foutje tijdens operatie aan snikkel

Een regelrecht drama voor Yannick van de Velde: er is iets behoorlijk misgegaan tijdens zijn recente besnijdenis. “Ik kon gewoon voelen hoe ze mijn toompje doorsneden”, vertelt hij.

Yannick van de Velde © NPO

De 34-jarige Yannick van de Velde heeft zich op volwassen leeftijd laten besnijden, vermoedelijk vanwege een te strakke voorhuid. Het kwam gisterenavond ter sprake in Dit Was Het Nieuws, waarin teamcaptain Peter Pannekoek vertelt dat hij net als Joden en Palestijnen is besneden. “Dat is echt een traumatische ervaring. Jij bent niet besneden?”

O my god

Yannick geeft daarop aan dat hij dus ook besneden is. “Ik heb dezelfde traumatische ervaring.”

Peter: “Jij bent ook op latere leeftijd besneden?”

Yannick: “O my god, het was de hel. Maar luister… Waarom ga ik dit vertellen? Ik ben erachter gekomen… Ik ben vroeger als kind twee keer naar de tandarts geweest en twee keer was dat de hel. Twee keer zei ik: ‘Ik voel alles, ik voel alles.’ Hij zei: ‘Nee, jongen, ik heb er al voor de vijfde keer een spuit in gezet.’ Ik helemaal huilen en gillen.”

Spuit in lul

Yannick voelde toen al álles. “Daarna nooit meer ergens last van gehad. Toen was ik inderdaad op latere leeftijd toen er iets aan mijn zaakje gedaan moest worden en toen ging er ook een spuit in mijn lul. Toen begon zij en toen zei ik: ‘Ho, ho, ho, dit is niet relaxed.’ Toen zei ze: ‘O, je moet nog even wachten tot de verdoving het doet.’”

Dat is heftig. “Toen ging ze later nog een keer snijden en zei ik: ‘Nee, dit is niet relaxed.’ Toen heeft ze er zés keer een spuit in gedaan en toen is ze gaan snijden. En toen zei ik: ‘Ahhhhh! Je snijdt m’n toompje door!’ En toen zei ze: ‘Dat kan jij niet voelen!’ Ik zei: ‘Ik voel het toch?!’ Toen zei ze: ‘Nee, je bent te bang.’”

Lidocaïne

En toen? “Toen moest ik mijn ogen en oren dichtdoen, zodat ik niet kon voelen wanneer het begon zogenaamd, maar ik zei: ‘Ik voel dat je in m’n lul snijdt!’ En toen hebben ze me onder narcose gebracht.”

“Nu blijkt dus: ik ben immuun voor lidocaïne en dat is blijkbaar waarmee ze verdoven, dus bij mij spuiten ze gewoon niks in mijn lul en dan gaan ze snijden. “

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen