Voor het eerst in 25 jaar: Youp van ’t Hek in Dit Was Het Nieuws

Youp van ’t Hek is komend seizoen een van de gasten in de tv-klassieker Dit Was Het Nieuws. Het is voor het eerst in het 25-jarig bestaan van het programma dat de cabaretier aanschuift in de show.

Youp van 't Hek © BNNVARA

Dit Was Het Nieuws keert op donderdag 2 september terug voor een nieuw seizoen op NPO 1, maar het programma is komend seizoen iets anders dan anders. De vaste teamcaptain Peter Pannekoek is er namelijk niet bij, vanwege zijn voorbereidingen op zijn oudejaarsconference.

Geen Pannekoek

Peter Pannekoek wordt komend seizoen vervangen door twee teamcaptains, die elkaar gaan afwisselen: Patrick Laureij en Daniël Arends. “Samen met Harm Edens en Jan Jaap van der Wal leggen zij het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep.”

Ook de namen van de eerste gasten zijn vandaag onthuld. Naast Youp van ’t Hek gaat het om Paul de Leeuw, Niek Barendsen, Défano Holwijn, Sybrand Buma, Glen Faria, Lauren Verster, Anita Sara Nederlof, Linda Polman, Sarah Sylbing, Ester Gould en Sander de Kramer.

Youp debuteert

Youp en Paul zijn komend seizoen veruit de bekendste kandidaten. Waar Paul al wél eens heeft meegedaan aan Dit Was Het Nieuws, zat Youp nog nooit in het programma. Het kan overigens nog spannend worden als Youp en Paul in dezelfde uitzending zitten, omdat de twee een paar jaar geleden ruzie kregen over Youps gebruik van het woord pisnicht.

Wat vindt Dit Was Het Nieuws-host Harm Edens er eigenlijk van dat Youp het woord pisnicht gebruikt? “Ik gebruik het zelf ook wel eens, haha”, reageerde hij destijds in NCRV Gids. “Als je zelf homo bent dan schijnt dat te mogen. Al is het nooit erg om af en toe na te denken of je mensen nodeloos kwetst.”

2 september

Het nieuwe seizoen van Dit Was Het Nieuws begint op donderdag 2 september om 21.30 uur bij de AvroTros op NPO 1. Dit seizoen mag er weer beperkt publiek aanwezig zijn bij de opnames van het programma.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen