Bart Ettekoven begrijpt dat Dit Was Het Nieuws niet te homo wil zijn

Weekend-baas Bart Ettekoven kan zich goed voorstellen dat Dit Was Het Nieuws inderdaad tegen Marc-Marie Huijbregts heeft gezegd dat het programma niet ’te homo’ wil worden.

Bart Ettekoven © Shownieuws

Marc-Marie is helemaal over de zeik omdat hij vorige maand niet voorbijkwam in de jubileumspecial van Dit Was Het Nieuws, terwijl hij daar in het prille begin toch teamcaptain is geweest. Er is sprake van oud zeer, zegt de komediant in zijn podcast. Volgens hem zijn ze bij het programma nog altijd boos op hem.

Homoprogramma

Wat is er gebeurd? Marc-Marie neemt zijn luisteraars mee naar de tijd dat ‘DWHN’ hem een vaste teamcaptain wilde maken. “Koos Terpstra, die de regie doet, zei tegen mij: ‘Voordat we het helemaal definitief maken, wil ik graag even met jou afspreken bij De Jaren.’ Met mij alleen. Ik denk: prima, dus ik zit bij De Jaren en ik denk: waar zou het over gaan?”

De komediant herinnert het zich nog goed. “Toen zei hij: ‘Goh, ik vind het heel leuk hoor als jij teamcaptain wordt, maar één ding even: het moet natuurlijk geen homoprogramma worden.’ Toen dacht ik: homoprogramma?! Ik wist ook helemaal niet hoe ik daar op moest reageren.”

Destijds klapte Marc-Marie erover uit de school in Het Parool. “Dat nemen ze mij tot de dag van vandaag kwalijk.”

Begrip van Bart

Weekend-baas Bart Ettekoven vindt dat we niet te snel moeten oordelen. Hij kan zo’n tv-maker best wel begrijpen, zei hij gisteren in Shownieuws. “Ik weet niet wat er precies van waar is. Ik kan me voorstellen – want Harm Edens presenteert het – dat zo’n eindredacteur dan op een gegeven moment zegt: ‘Ja, jongens, niet de hele tijd van die homograpjes ofzo.’ Daar kan ik me nog wel iets bij voorstellen.”

Collega Natacha Harlequin: “Ja, waarom dan?”

Bart: “Ja, omdat je dan ook mensen een soort van kan uitsluiten daardoor.”

Homoshow

Presentatrice Airen Mylene: “Kun je je voorstellen dat zoiets hier gezegd zou worden bij Shownieuws? Dat we zeggen: ‘Superleuk dat je er bent, Bart, maar het moet niet de homoshow worden.'”

Bart: “Het zal naar aanleiding van iets zijn gegaan, hè? Niet aan de voorkant, maar als zij bijvoorbeeld in een uitzending de hele tijd bepaalde nichtengrapjes hebben maken, dan kan ik me voorstellen dat zo’n eindredacteur zegt: ‘Pas even op.’ Ik weet het niet, hè, ik ben er niet bij geweest.”

“Als ik de hele tijd hier met Albert zou zeggen: ‘Nou, meid, dit! En meid, dat!’, dan kan ik me voorstellen dat onze hoofdredacteur de volgende dag belt van: ‘Nou jongens, iets minder gay mag wel toch?'”

Fragment

Het bewuste item in Shownieuws:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen