‘Harm Edens gaat te ver met paraplugrap over Thierry Baudet’

Harm Edens gaat te ver met zijn paraplugrap over Thierry Baudet, vindt journalist Wierd Duk. Volgens hem zou zo’n grap nooit gemaakt zijn als het een linkse politicus betrof.

Harm Edens © NPO

De controversiële politicus Thierry Baudet kreeg vorige week een flinke klap op zijn hoofd bij de ingang van een Vlaamse universiteit. Een of andere gek besloot daar om heel hard een paraplu tegen het hoofd te gooien. “Het is echt niet normaal. Het is echt hard”, zei cabaretier Peter Pannekoek deze week in Dit Was Het Nieuws.

Paraplugrap

Presentator Harm Edens maakt vervolgens flink wat grappen over het verwerpelijke incident. Een daarvan was: “Baudet liep naar eigen zeggen een lichte hersenschudding op. O jee, als hij nou maar niet ineens allerlei onzin gaat uitkramen.”

Het idee daarachter is dat Thierry dat natuurlijk al doet, maar is zo’n grap wel gepast daags na een aanval op een politicus? Wierd Duk, journalist van De Telegraaf en vaste tafelgast van Vandaag Inside, vindt van niet. “Ook zo benieuwd naar de ‘grappen’ als Jesse of Jetten de ontvanger van de parapluklap was geweest?”, sneert hij op X.

Fortuyn

Wierd, die een rechts-conservatieve achterban bedient, heeft volgens volger Lionkatje helemaal gelijk. “In dat geval was men bij de staatsomroep ongetwijfeld vervuld geweest van diepe, emotionele verontwaardiging en zou door ‘experts’ zelfs het gebruik van paraplu’s in het algemeen ter discussie worden gesteld.”

Een andere volger stelt dat Dit Was Het Nieuws inderdaad links georiënteerd zou zijn. “Je moet er eens op letten. Echt iedere uitzending van dit was het nieuws komt een grap over Forum voor. Van mij mag het, maar over Kaag of Timmermans durven ze geen grap te maken”, zegt Corne.

Lachen om aanval

Een saillant detail is dat er in Wierds eigen programma Vandaag Inside óók is gelachen om de aanval op Thierry, en wel door het publiek in de studio. Daar maakte tafelgast Rutger Castricum ook een opmerking over: “Er wordt hier gelachen, maar ik vind het wel heftig hoor.”

Veel mensen zien Thierry als een complottheorist. PVV-leider Geert Wilders noemde hem een paar jaar geleden al ‘knettergek‘. Vriend en vijand is het erover eens dat dat nooit reden mag zijn om iemand aan te vallen.

Fragment

Het fragment waar Wierd boos over is:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen