RTL Boulevard-ster wil meer respect voor mannen met kleine wortel

RTL Boulevard-ster Eric de Munck wil meer respect voor mannen met een kleine wortel. “We gaan volledig voorbij aan de pijn en ‘t enorme gevoel van schaamte”, aldus de televisiester.

Eric de Munck © RTL

Eric de Munck is een voorzichtig geschapen man en het stoort hem dat er altijd zo minachtend en neerbuigend wordt gedaan over heren met een kleintje. Volgens hem is er een hyperfocus op lengte. “De groot geschapen man is de stoere vent en iedereen met een maatje minder mag in een hoekje zitten huilen”, briest hij in een column.

‘Believe me’

De beeldvorming is volgens Eric dat kleine exemplaren ‘lelijk zijn, niet wenselijk en iets om je voor te schamen’. “Je ziet ze dan ook nauwelijks (of gewoon niet) terug in films en series, big d*cks zijn oververtegenwoordigd sinds ‘t jaar kruik.”

Eric benadrukt dat er meer gemiddelde jongeheren zijn dan grote exemplaren. “En news flash: soms is de jongeheer een tikkeltje kleiner uitgevallen dan de meesten. Of flink kleiner. Dat is als man zijnde echt geen pretje, believe me“, bekent de showkenner van RTL Boulevard.

‘Dat helpt niet’

Er is volgens Eric veel hypocrisie als het gaat over klein geschapen heren. “De wereld in blijven slingeren dat iedereen gelijk is en we elk lichaam moeten respecteren, maar uiterst hypocriet beschamende en lelijke dingen zeggen over miezerige pielemuisjes.”

Eric heeft zelfs eens iemand horen zeggen dat mannen met een kleintje niet zouden horen te daten. “Of: ‘Ja, als ie een kleintje heeft kan het wel voor ‘n keertje, maar trouwmateriaal zal hij nooit worden.’ Echt opstekers voor je zelfvertrouwen. Om een ding waar je totaal NIETS aan kunt doen of veranderen.”

Stompzinnig idee

Hier móet een einde aan komen, besluit Eric. “Iedereen mag zijn voorkeuren hebben en uitspreken, whatever. Maar door het openlijk aanvallen van jongens op de grootte van hun leuter hangen we niet alleen een gigantisch ouderwets en stompzinnig idee van mannelijkheid aan.”

Eric hoopt hiermee een taboe te doorbreken. “We gaan volledig voorbij aan de pijn en ‘t enorme gevoel van schaamte dat er bij een individu kan ontstaan. (…) Je kunt net dat ene zetje zijn waardoor zijn toch al lage zelfbeeld een geheel andere kant op gaat. En dat is vrijwel nooit de goede.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Eric de Munck het kleinewortel-taboe doorbreekt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen