Rachel Hazes voor schut: ‘SBS 6 vindt haar te saai voor reallifesoap’

Rachel Hazes staat weer eens flink voor schut: haar gretige poging om een reallifesoap op de buis te krijgen bij SBS 6 is mislukt. “Het is vooral veel Rachel en dat is misschien toch wat karig.”

Rachel Hazes © SBS 6

Je kunt het je bijna niet voorstellen voor iemand die zó verafschuwd wordt door het grote publiek, maar toch heeft Rachel Hazes het echt geprobeerd: het slijten van een eigen reallifesoap aan SBS 6. De professioneel weduwe heeft een of ander eettentje geopend in een goedkope Spaanse badplaats en liet een cameraploeg proefopnames maken.

Intimideren

SBS 6 laat weten dat dit ‘uiteindelijk niet heeft geleid tot een programma’ en dat is volgens kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp een goede beslissing. Zij waarschuwde eerder al voor lage kijkcijfers en merkt nu op op haar analysekanaal: “Zeer verstandig van SBS 6. Dit had geen kijkcijferhit kunnen worden.”

Yvonne Coldeweijer wijst erop dat Rachel zelfs de ruzie met haar dochter Roxeanne heeft ingezet om de soap te slijten. “Waarschijnlijk alleen een cameraploeg meegenomen naar de rechtbank om Rox mee te intimideren”, zegt de juicekoningin met de kennis van nu.

Rolluiken

Privé-baas Evert Santegoeds denkt dat de SBS 6-top in slaap is gevallen bij de proefopnames. “Ah, joh, ’s ochtends gaat het rolluik open en dan komt zij met die kroketten die koffie langs en ’s avonds gaat het rolluik weer dicht”, sneert hij aan de desk van Shownieuws.

Collega Sandra Schuurhof: “Bedoel je daarmee dat er te weinig gebeurt?”

Evert: “Ja.”

‘Willen we toch zien?’

Dyantha Brooks had verwacht dat SBS 6 de soap wél zou bestellen. “We willen toch allemaal zien hoe Rachel nou echt is? Of het nou echt zo’n spijkerharde zakenvrouw is?”

Bart Ettekoven: “Het probleem is – en dat hebben een aantal mensen al vaker gezegd – dat het met een reallifesoap om meer mensen moet gaan.”

Evert: “Ja, en dan houdt het op bij haar. Hahaha.”

‘Rachel is Rachel’

Alléén Rachel is gewoon te saai, denkt Bart. “Ja, bij Rachel is het Rachel. Punt. Dan kun je misschien een leuke, charismatische klant hebben die daar koffie komt drinken, maar verder is het Rachel en dat is misschien toch te weinig gebleken voor een echte leuke reallifesoap.”

Over de reden wil Talpa niets kwijt, maar: “Bij ons gaat het in elk geval definitief niet gebeuren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rachel Hazes: uitwijken naar Videoland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen