Tina Nijkamp waarschuwt SBS 6: ‘Rachel Hazes gaat niet scoren’

Tina Nijkamp, kijkcijferautoriteit en voormalig zenderbaas van SBS 6, waarschuwt het station dat een reallifesoap over Rachel Hazes écht niet gaat scoren. “Ik zou het zelf niet aankopen.”

Tina Nijkamp en Rachel Hazes © RTL

De kijkcijferanalyses van Tina Nijkamp worden nauwlettend in de gaten gehouden in Hilversum. De buisfluisteraar duikt elke dag weer diep in de tv-scores en om die reden zijn ook haar tv-voorspellingen wel wat waard. Hoe kijkt ze naar de plannen voor een reallifesoap over Rachel Hazes, die aan de Spaanse kust een brasserie heeft overgenomen?

‘Gaat niet scoren’

Er worden momenteel proefopnames gemaakt en op basis daarvan gaat SBS 6 besluiten of ze de serie willen bestellen. Tina raadt het in elk geval af. “De vraag is natuurlijk: is dat überhaupt wel een goed idee? Gaat dat wel scoren? Nou, ik denk niet dat de kijkcijfers heel hoog gaan worden”, zegt ze in haar nieuwe podcast Tina’s TV Update.

Waarom dan? “Omdat het namelijk zo is – en dat is vorig jaar zeker gebleken – dat realitysoaps rondom één iemand het gewoon niet zo goed doen. We hadden natuurlijk Mitchel aan de Maas, dat scoorde heel erg slecht op SBS 6. Dat was helemaal rondom één iemand: Mitchel. Ook Ruud & Olcay, een serie over een duo, ging niet goed.”

Geen familiesoap

Daarentegen zijn familiesoaps juist heel erg populair, aldus Tina. “Zoals Chateau Meiland maar ook de familie Froger die met die camper door Engeland ging trekken. Dat was een enorme hit op TLC. Ik zie er niet een heel groot succes in.”

En een familiesoap? Die kan Rachel na al dat geruzie wel op haar zongebruinde buik schrijven. “Het is overigens niet de eerste keer voor Rachel dat ze meedoet aan een realityserie. In 2005, een jaar na het overlijden van André, had ze haar eigen realityserie bij de TROS. Dat heette toen Namens André en dat was zesdelig.”

‘Koop het niet!’

Rachel maakte in 2021 ook haar opwachting in de documentaireserie Kleine Jongen bij AvroTros. “Daar was veel gedoe over en het werd ook helemaal niet goed bekeken.”

Nee, volgens Tina gaat het helemaal niks worden. “Ik hoop voor haar dat ze het verkoopt en voor haar dat het kijkcijfers heeft, maar als ik een zender zou zijn, dan zou ik het in elk geval niet aankopen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen