Matthijs écht de sjaak, Boulevard aast op filmpje: ‘Gooi het online!’

Het lijkt erop dat de horror nog niet voorbij is voor Matthijs van Nieuwkerk. Er is een heksenjacht ontstaan naar het filmpje waarop hij zich misdraagt. “Gooi het online!”, roept RTL Boulevard.

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Goossens © NPO, RTL

Matthijs van Nieuwkerk zal zich in zijn toevluchtsoord Parijs subiet verslikt hebben in zijn croissant toen Özcan Akyol op televisie onthulde dat er een compromitterend filmpje van hem circuleert. Een filmpje waarop hij zich vréselijk misdraagt. Alleen Özcan heeft de beelden nu al drie of vier keer onder zijn neus gekregen, zoveel tv-collega’s hebben hem.

Groot mysterie

Het vreemde is: andere tv-prominenten beweren dat het filmpje helemaal niet zo breed wordt gedeeld in Hilversum. “Als Eus zegt dat hij het op drie, vier verschillende telefoontjes gezien heeft, dan zal het wel bestaan, maar het is wel een groot mysterie”, zegt tv-kenner Rob Goossens aan de desk van RTL Boulevard.

Ook Angela de Jong heeft het niet onder ogen gekregen, zegt ze in de AD Mediapodcast. “Dit is voor mij in ieder geval nieuw. Nee, ik heb het niet gezien.”

En Tina Nijkamp dan? Zij schrijft op haar analysekanaal: “Heb ik het gezien? Nee, weinig mensen lijken het te heben gezien. Het wachten is dus nu op: wanneer komt de repetitievideo naar buiten?”

‘Ik ook niet’

Privé-baas Evert Santegoeds wil de beelden graag hebben, maar heeft ze ook niet. “Ik geloof dat Eus het al vier keer toegestuurd heeft gekregen, maar ik nog niet. Johan Derksen weet nu al dat die fragmenten gemonteerd zijn. Waar hij dat nou weer vandaan haalt… Ik zou het wel willen zien eigenlijk”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Evert wil die beelden heel graag publiceren. “Ja, ze worden gedeeld in appgroepen van oud-medewerkers, dus als die er niet mee uit de school klappen, dan duurt het even voor het bij mij terecht komt, maar ik ben ervoor in.”

‘Gooi het online!’

Ook Rob Goossens is heel erg gretig en wil Matthijs graag aan de schandpaal genageld zien. “Het zegt veel dat zelfs zijn intimi toch ook met andere ogen naar hem zijn gaan kijken. Ik zou nu bijna zeggen: gooi dat filmpje alsjeblieft online, want zonder dat filmpje weten we helemaal niet waar we het over hebben.”

Met intimi doelt hij naast Özcan ook op Jan Slagter, die kennelijk óók meer informatie heeft. Jan zegt: “Ik geloof wel dat er uiteindelijk toch meer aan de hand was dan mij is verteld en dat voelt niet lekker, laat ik het zo zeggen. Dat maakt me wel een beetje verdrietig ook.”

Fysiek geweld

Jan lijkt serieuze aanwijzingen te hebben dat Matthijs zich fysiek misdragen heeft. “Matthijs heeft echt op de vraag: ‘Heb jij fysiek geweld gebruikt?’, gezegd van: ‘Nee, Jan, alleen neus tegen de neus.’ Nou ja, en er blijkt dus wel meer gebeurd te zijn. Ik heb ook best wel indringende gesprekken gevoerd met Matthijs en ik voel me er nu een beetje onaangenaam bij.”

En die beelden? Die wil Jan ook graag zien. “Ik zou hem ook wel willen zien om me een beeld te kunnen vormen. Of dat nou publiekelijk met Nederland gedeeld moet worden, dat betwijfel ik. Het wordt allemaal zo lelijk, terwijl je volgens mij de mensen die het echt aangaat en die echt nog steeds last hebben daar ook niet mee helpt.”

‘Ik wil hem graag!’

De gretigheid waarmee de jacht op het Matthijs-filmpje is geopend is zeer opvallend. Luuk Ikink denkt dat Matthijs dat Özcan heel erg kwalijk neemt: “Je weet ook dat Matthijs van Nieuwkerk in Parijs zit en denkt: potverdorie, waarom heb je überhaupt dat filmpje benoemd? Als hij het niet had gezegd, hadden we het niet geweten.”

Eddy Zoëy tot slot: “Als je het filmpje krijgt, Rob, dan ontvang ik hem graag van je. Dankjewel.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen