Hans Klok reageert ranzig op Matthijs-dirt: ‘Jezus, wát een uitspraak’

Hans Klok reageert op een ranzige manier op de nieuwe dirt die er naar buiten is gekomen over Matthijs van Nieuwkerk. De illusionist geeft alle slachtoffers een klap in het gezicht.

Hans Klok © SBS 6

We hebben er na Jan Slagter en Johan Derksen nog eentje bij: een BN’er die lacht om de slachtoffers van wangedrag in de mediawereld. Hans Klok heeft voor de camera van Shownieuws op een ranzige manier gereageerd op de nieuwe beschuldigingen aan het adres van Matthijs van Nieuwkerk, over zowel seksueel als fysiek grensoverschrijdend gedrag.

‘Snel terug, Matthijs!’

Matthijs die mogelijk iemand bij de keel heeft gepakt en tegen de muur aan heeft geduwd? Een werkvloer die een soort jachtterrein was voor bronstige baasjes? Ach, de slachtoffers daarvan moet je volgens goochelaar Hans Klok gewoon negeren. “Ik hoop toch wel dat Matthijs van Nieuwkerk snel weer terugkomt”, zegt hij zonder blikken of blozen.

Hij vervolgt: “Matthijs is zó goed in wat hij doet en of dat nou allemaal waar is dat het zo’n benauwende situatie was op de werkvloer… Ik heb daar nooit iets van gemerkt. Ik ben er natuurlijk heel vaak te gast geweest in zijn shows en ik heb er nooit iets van gemerkt. Ik mis hem ook op tv, dus ik hoop dat hij snel terugkomt.”

‘Jezus zeg!

En dát op de dag dat Matthijs op non-actief is gezet door RTL, omdat ook Peter van der Vorst eindelijk beseft dat deze beschuldigingen zéér vergaand zijn en je niet zomaar aan potentiële slachtoffers voorbij kunt gaan. “Jezus. Maar dit is toch…”, begint Ronald Molendijk aan de desk van Shownieuws.

Collega William Rutten vult aan: “Opportunisme.”

Ronald: “Een paar jaar geleden toen we allemaal nog niet zo goed begrepen dat er ook slachtoffers zijn of mensen die aangifte hebben gedaan… Dan kun je toch niet zeggen: ‘Hij was heel goed in zijn werk en ik mis die man en ik wil hem graag weer terug’? Deze goochelaar…”

Net als Marc-Marie

Privé-baas Evert Santegoeds vindt dat Hans net zo ongepast reageert als Marc-Marie Huijbregts. “Dat was vorige week de kritiek op Marc-Marie Huijbregts ook. Die zei: ‘Ik heb er nooit wat van gemerkt.’ Ja, hij kwam op vrijdag tien minuten voor de uitzending binnen en daarna ging hij eten met Matthijs.”

Ronald: “Ja, en dan nog geloof ik niet dat hij er niets van heeft gemerkt.”

Bram ook kritisch

Tooske Ragas vindt dat Hans zich buitengewoon onhandig uitlaat. “Ik ben het met je eens. Dit is zijn ervaring. Hij had erbij kunnen zeggen: ‘Vervelend voor de andere mensen’, maar dat hij het zo ervaren heeft.”

Collega Bram Moszkowicz daarop streng: “Dat had hij móeten zeggen, vind ik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Hans Klok te makkelijk voorbijgaat aan de misdragingen van Matthijs?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen