Angela de Jong en Victor Vlam sceptisch: is Matthijs een jokkebrok?

Angela de Jong en haar mannelijke equivalent Victor Vlam twijfelen sterk aan de ontkenning van Matthijs van Nieuwkerk dat hij iemand bij de keel heeft gepakt. Is hij een jokkebrok?

Victor Vlam, Matthijs van Nieuwkerk en Angela de Jong © NPO

BNNVARA-bazin Suzanne Kunzeler zegt het zonder enig voorbehoud: Matthijs van Nieuwkerk heeft volgens haar iemand bij de keel gepakt en tegen de muur aan geduwd. En om die reden is de presentator na een lang weekend twijfelen op non-actief gezet door RTL-baas Peter van der Vorst. De presentator zelf ontkent in alle toonaarden.

Matthijs jokkebrok?

Angela de Jong en Victor Vlam, die tot de invloedrijkste mediacritici van ons land behoren, denken dat Matthijs een jokkebrok is. “Suzanne Kunzeler steekt daar ook haar nek mee uit, hè? Haar hoofd ligt nu ook op het hakblok, want zij is directeur van de VARA en kan het niet zomaar maken om dit te roepen”, zegt ze aan de desk van RTL Boulevard.

Het zegt volgens Angela genoeg dat Matthijs geen stappen onderneemt tegen Suzanne. “Als het niet klopt, verbind er dan ook consequenties aan. Blijf onthouden dat Suzanne Kunzeler dit niet voor niets doet. Haar positie staat ook op het spel”, aldus de opiniediva. Haar krant, het AD, stelt dat oud-DWDD-medewerkers het keelgrijpincident herkennen.

De das om

Oud-strafpleiter Bram Moszkowicz vindt het net als Angela opvallend dat Matthijs Suzanne niet voor de rechter sleept. “Dat kan zijn omdat hij verkeerd wordt geadviseerd, maar het kan ook zijn dat hij wat te verbergen heeft en het daarom niet doet. Dan weet hij dat er iets komt wat er nu nog niet is, maar wat hem de das om doet”, zegt hij in Shownieuws.

Victor Vlam denkt dat daar inderdaad sprake van is. Hij zegt in de talkshow Van Roosmalen & Groenteman: “Als Matthijs van Nieuwkerk bepaalde dingen ontkent, dan vind ik dat niet supergeloofwaardig, als ik eerlijk ben.”

Ongeloofwaardig

Matthijs kun je niet vertrouwen, aldus Victor. “We weten niet honderd procent zeker of hij iemand over tafel heeft getrokken, maar we weten wel dat veel mensen dat hebben gezegd die bij De Wereld Draait Door werkten, dus dat het niet gebeurd is, vind ik echt volstrekt ongeloofwaardig.”

Wat vindt Victor van de brief die de gevallen DWDD-host heeft geschreven? “Het is een manier om weer zelfmedelijden op te wekken. Hij haalde uit naar jullie bazen, de BNNVARA-directie, die onzorgvuldig zouden hebben gehandeld. Het probleem is: het publiek gaat niet accepteren dat Matthijs daar zelfmedelijden etaleert.”

Opgelucht

Wat vindt Matthijs’ oud-visagiste Jelleke van Rijsoort, de woordvoerder van de DWDD-slachtoffers, ervan dat hij nu op non-actief is gezet door RTL? Zij zegt in RTL Boulevard: “Ik heb vandaag contact gehad met oud-DWDD’ers, iedereen die ik sprak is opgelucht. De beslissing van RTL is de enige juiste.”

Ze vindt het wel jammer dat RTL pas heeft gehandeld nadat er ophef ontstond. “Wat mij opvalt in de verklaring van RTL is dat ze zeggen dat de timing nu niet goed is. Het was beter geweest als RTL de keuze had gemaakt op basis van de vele ernstige beschuldigingen aan het adres van Matthijs.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen