Megaruzie op tv: Dyantha Brooks kapt ‘onbeschofte’ Douwe Bob af

Spektakel in Shownieuws: presentatrice Dyantha Brooks heeft abrupt een live-interview met Douwe Bob afgebroken. “Laat hem maar lekker weer fans gaan bezwangeren!”

Dyantha Brooks en Douwe Bob © Shownieuws

De studiovloer van Shownieuws loopt deze week over van de juice: daags na de eruptie van Mt. Moszkowicz, is het nu Dyantha Brooks die voor spectaculaire televisie zorgt. Ze heeft gisterenavond live op zender een interview met Douwe Bob afgebroken, vanwege de beruchte onbeschofte houding van de Slow Down-zanger.

‘Jij praat straks pas!’

Douwe zit tien jaar in het vak en stond daarom in een uitverkocht Tivoli en Shownieuws trakteerde hem op een mooi pr-moment: ze hadden een live-verbinding met de concertzaal geregeld. Tv-makers willen zo’n verbinding wel altijd even testen, zodat alles goed gaat op tv, en daarom vroegen ze de zanger vijf minuutjes van tevoren even te repeteren.

Wat blijkt? Daar was Douwe totáál niet van gediend. Kan natuurlijk, maar er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt aangeven. Hij koos ervoor om Dyantha op een heel lelijke toe te bijten dat ze slechts enkele seconden voor het live-interview weer tegen hem mocht praten: “En jij gaat pas vanaf tien seconde weer praten!”

Streng en onaardig

Dyantha laat zich niet zo behandelen, ook niet door een BN’er, en daarom confronteert ze hem daarmee tijdens het gesprek. “We gingen net met jou even de live-verbinding testen, toen waren we anderhalve minuut te vroeg en toen zei jij: ‘Jij mag pas praten als ik nog tien seconden heb.’ Ben je altijd zo streng en onaardig als je van het podium af komt?”

Douwe reageert gelijk gepikeerd. “O nee, ik ben vooral heel onaardig tegen de media, maar tegen fans ben ik heel erg lief. Mijn fans gaan altijd voor. (…) Jullie vragen dat ik vijf minuten hier voor de camera moet staan. In die tussentijd kan ik heel veel mensen blij maken en jullie zijn niet de eerste op mijn lijstje. Dat zijn de mensen die mijn muziek luisteren.”

‘Niet eerste op lijstje’

Niet elke artiest krijgt op zijn jubileumfeestje een massamedium op bezoek en kennelijk vergeet Douwe hier even dat er voor de buis óók nog een enorme groep potentiële luisteraars zit. Story-baas Guido den Aantrekker vindt die reactie van Douwe (‘niet eerste op mijn lijstje’) dan ook behoorlijk hooghartig: “Dat zullen we onthouden, denk ik.”

Sterker nog: collega Dyantha is er gelijk helemaal klaar mee. “Nou, Douwe, dan zou ik zeggen: ga lekker terug naar die mensen die achter jou staan te wachten en dan wens ik je nog heel veel plezier vanavond.”

Douwe: “En ik jullie ook. Fijne avond.”

Gekke bek

Guido bijt hem op het allerlaatst nog toe: “En zoek het lekker verder uit”, waarna de zanger een behoorlijk verbaasd gezicht trekt.

Dyantha: “Joehoe! Ja, daar gaan we echt geen aandacht aan besteden.”

Guido: “Wegwezen, wegwezen!”

Dyantha: “Daar gaan we écht geen aandacht aan besteden. Ik neem een slokje water, joh.”

Spanningsboog

Collega Ronald Molendijk is het oneens met de rest van het team. Hij vindt dat ‘artiesten’ zich meer kunnen permitteren dan gewone mensen: “Wat verwacht je nou? Die gast komt zwetend en al, rennend van het podium vandaan en die geeft gewoon aan van: ‘Jongens, wacht even, ik zit helemaal hier in mijn spanningsboog.’”

Nee, dat is dus het probleem. Dat geeft hij niet ‘gewoon’ aan, benadrukt Dyantha. Ze zet een onbeschofte stem op en doet Douwe na: “‘En jij gaat pas vanaf tien seconde weer praten!’ Dit is toch gewoon part of the job?”

‘Niet normaal!’

Ronald vindt dat Douwe onbeschoft mag zijn, omdat hij liedjes zingt. “Jullie zijn zo normaal! Jullie willen dat altijd alles normaal is! Artiesten zijn niet normaal! Leg je erbij neer.”

Dyantha: “Ja, maar ze zijn ook zeker niet beter, belangrijker of hebben het recht om onbeleefd te zijn.”

Anouk Smulders: “Nou, ik hoop echt dat hij met die fans tot vannacht drie uur totaal in de lampen hangt.”

Dyantha: “Hij mag er van mij weer drie bezwangeren vanavond!”

Tien punten voor Dyantha.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Dyantha Brooks kapt Douwe Bob af. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen