Matthijs van Nieuwkerk wil niet reageren op verraad Özcan Akyol

Wat vindt Matthijs van Nieuwkerk ervan dat zijn (ex-)boezemvriend Özcan Akyol hem opeens publiekelijk de rug toekeert? “We hebben zijn manager om een reactie gevraagd.”

Özcan Akyol en Matthijs van Nieuwkerk © SBS

Het moet ongelooflijk pijnlijk zijn voor Matthijs van Nieuwkerk. De presentator verliest het vertrouwen van Özcan Akyol, terwijl die tot nu toe vooral bekendstond als de boezemvriend die zijn wangedrag vergoelijkte. De Sterren op het Doek-ster heeft nu echter beeldmateriaal gezien van Matthijs’ misdragingen en zegt: “Ik weet niet meer wie ik nu verdedig.”

Matthijs zwijgt

Wat vindt Matthijs hier nou van? Presentator Daan Nieber zegt aan de desk van RTL Boulevard dat opeens niemand meer wat wil zeggen: “Eus laat ons weten dat hij twee reacties in één week op de kwestie van Matthijs meer dan voldoende vindt en de manager van Matthijs wilde niet reageren op de uitspraken.”

De ommezwaai van Özcan is opvallend, omdat hij Matthijs eind vorig jaar juist weer op het zadel hees door hem zijn boekpresentatie te laten presenteren. Anouk en Bart Chabot deden iets soortgelijks. “Moeten Anouk en Bart Chabot ook niet wat van zich laten horen inzake Matthijs?”, vraagt tv-kenner Tina Nijkamp zich af in haar podcast Tina’s TV Update.

Anouk en Bart

Tina vindt dat niet per se nodig. “Nou, dat weet ik niet. Eus heeft al wat van zich laten horen. Bart Chabot en Anouk hebben Matthijs net als Eus vorig jaar uitgenodigd voor een presentatie. Zij hoeven natuurlijk niks van zich laten horen.”

Ze vervolgt: “Ik weet ook niet hoe zij erover denken, of ze Matthijs hebben gecontact en hoe ze erover denken en wat ze ervan vinden dat hij niet bij RTL 4 aan de slag gaat. Ik vind niet dat zij wat moeten laten horen als zij dat niet willen. Dat is aan hen. We wachten het af. Wie weet dat ze op hun social media nog wel een reactie plaatsen.”

Minder vrienden

Eén ding is zeker: Matthijs houdt steeds minder vrienden over. Waar kan hij nog terecht nu RTL hem min of meer op non-actief heeft gezet? “De vraag is natuurlijk: zien we hem ooit terug op televisie? Nou, ik moet dat nog maar even zien. Ik denk het aankomende jaar sowieso niet”, zegt Tina.

Zal Peter van der Vorst het nóg een keer aandurven met Matthijs? “Wellicht dat RTL dan misschien een video of een documentaireserie met hem gaat opnemen voor Videoland ofzo, maar ik zie hem die zondagse talkshow überhaupt eigenlijk niet meer doen, ook over een jaar niet. Ik denk toch dat er toch te veel voor gebeurd is.”

Matthijs-magie

Van prime time naar de zijlijn: de Matthijs-magie is gewoon weg, aldus Tina. “Wellicht dat hij tóch nog naar de NPO gaat, dat kan natuurlijk ook, hè? Dat hij toch nog bij Omroep MAX aan de slag gaat. Heel eerlijk: ik zou hem dat aanraden. Ik denk dat hij daar veel beter past en er veel meer mogelijkheden zijn voor programma’s zonder sponsoring.”

MAX-baas Jan Slagter staat bekend om het bagatelliseren van wangedrag. “Je hebt daar ook veel minder met adverteerders en andere gevoeligheden te maken. Ik zou, als Matthijs nog een carrière wil, hem toch aanraden om weer terug naar de NPO te gaan, mochten zij dat nog willen. Maar voorlopig zien we Matthijs niet terug op televisie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u gemengde gevoelens bij het verraad van Özcan Akyol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen