SBS 6 sorteert voor op Rachel-soap: al twee avonden propaganda

Het lijkt erop dat SBS 6 inderdaad een soap over Rachel Hazes gaat bestellen: er worden al twee avonden op rij propaganda-items over haar uitgezonden in Shownieuws. “Fantastisch!”

Rachel Hazes © SBS

Rachel Hazes wordt door het hele land uitgekotst, maar toch is ze druk bezig met proefopnames van een eigen reallifesoap. Het onderwerp? De opening van haar brasserietje in een ordinaire Spaanse badplaats. Ze wil haar serie graag slijten aan SBS 6, maar de zender heeft vooralsnog geen beslissing genomen. Althans, dat is niet gecommuniceerd.

Biertje tappen

Het lijkt er echter op dat SBS 6 de soap gewoon gaat aankopen, want huisrubriek Shownieuws brengt nu al twee avonden op rij propaganda-items over die brasserie. Sterker nog: het programma heeft een of andere kritiekloze verslaggever, Róbin Klarenbeek, naar Torremolinos gestuurd om een item te maken over de opening van de horecatent.

Slijmeriger dan deze Róbin hoor je ze zelden. Is dit Rachels nieuwe pr-agent? “Ik kom eens even lekker een biertje bij d’r drinken”, zegt ze. “Het is echt hartstikke druk! Is dit waar je al die tijd van hebt gedroomd? En ik ben wel benieuwd of je een lekker biertje voor me kunt tappen!”

Hebkut

Na het item met Rachel volgt er zelfs nog een liveschakeling. “Heb je een beetje fooi binnen geharkt?”, vraagt de verslaggeefster haar aan het eind van de eerste avond.

Rachel daarop: “Ik weet het niet, want ik bemoei me niet met die fooienpot. Ik ben al die hebkut, dus ik denk: ik wil niets met die fooi te maken hebben.”

Ah, ze heeft ineens zelfspot. BN’er-fotograaf William Rutten kan het waarderen. “Die hebkut ook! Hahahaha”, giert hij aan de desk.

Gieren om Rachel

Opeens moeten alle deskundigen aan de Shownieuws-desk gieren om Rachel. “Fantastisch toch! Ze zegt het toch maar even!”, aldus Airen Mylene.

William: “Het is toch een geheid succes dit?”

De enige kritische noot komt van Patty, die in de ruzie tussen Rachel en haar dochter Roxeanne in kamp-Rox zit. Zij vindt het jammer dat Rachel geen ‘gecremeerde kroketten’ verkoopt. “Als je zegt: ‘Ik ben al zo’n hebkut’, dan kun je dat ook op het menu zetten. Dan had iedereen er foto’s van gemaakt en was het de beste promotie ever geweest.”

‘Dat is onzin!’

Patty maakte vrijdagavond ook al een plagende opmerking, maar werd toen direct afgestraft. Presentatrice Dyantha Brooks vroeg over de opening: “Als we zeggen: vrienden, bekenden, familie, wie verwachten jullie daar dan morgen?”

Bart Ettekoven: “Nou, qua familieeeehhh….”

Patty: “Qua vriendennn… ehhhh….”

William boos: “Nee, ik zie haar altijd zitten eten met een enorme vriendenclub, dat is onzin!”

Wie die ‘enorme vriendenclub’ steevast aanvoert? Haar manager Ricardo Klaverdijk, die overal met 20 procent tussen zit. Tja, die blijft inderdaad wel zitten…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Shownieuws voert Rachel-propaganda. Duidelijke hint dat die soap eraan komt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen