Zelfs Jaïr Ferwerda niet ingelicht door oncollegiale Eva Jinek: ‘Nee’

Wat is dat toch een rare, die Eva Jinek. Die kondigt doodleuk haar terugkeer naar de NPO aan, en niemand bij RTL die wat van d’r hoort. “Nee, ik ook niet”, zegt Jaïr Ferwerda nu.

Jaïr Ferwerda en Eva Jinek © RTL

Het is heus logisch dat Eva Jinek in het geheim gesprekken voerde over een terugkeer naar de publieke omroep; als het stukloopt, dan heb je in elk geval niet RTL tegen het hoofd gestoten. Maar zodra die overstap naar AvroTros rond is en erger nog: je maakt het bekend in de media, dan is het toch netjes om even met je RTL-collega’s te schakelen?

Niet collegiaal

Eva vormde bij RTL een team met Beau van Erven Dorens en Humberto Tan, maar die hebben werkelijk nooit wat van haar gehoord. Toen Beau een half jaar later daarover zijn beklag deed in de media, kreeg hij eindelijk een appje, maar dat was wat hem betreft al te laat. “Ik dacht: ja, een half jaar later, dan antwoord ik er ook niet meer op.”

Beau wist niets, Humberto niet, Roelof Hemmen niet. Zelfs de redactieleden van Eva, die speciaal voor haar de overstap maakten naar RTL, wisten van niets. Ze werd daarom in de zomer, terwijl ze hoogzwanger was, op het matje geroepen. Allemaal een heel rare gang van zaken en dat maakt één ding duidelijk: we kunnen Eva niet bepaald collegiaal noemen.

En Jaïr dan?

En Jaïr Ferwerda dan? Ook híj ging speciaal voor Eva mee naar RTL. “Ik vind het een heel dappere zet van haar en goed dat ze voor die inhoud gaat en dat ze kijkt van: bij welk programma of bij welke omroep wil ik dat maken. Ja, nee, ik wens haar alle succes, ja”, zegt hij voor de camera van De Telegraaf.

De verslaggever: “Heb je nog contact met haar?”

Jaïr denkt dan na – zegt genoeg – en laat dan diplomatiek weten: “Ik heb uiteraard af en toe – we zijn goede collega’s – contact met haar, ja.”

Wel verteld?

Contact met Eva: hoe ziet dat eruit? Twee blauwe vinkjes dat ze je berichtjes heeft gelezen? De verslaggever: “Had ze het jou wel verteld? Want er waren wat RTL-collega’s die ze niets had verteld.”

Dan bekent Jaïr: “Ehhh, ze had het mij ook niet verteld, nee. Nee, nee, nee. Dus het kwam ehhh… Het is dus haar beslissing geweest inderdaad om die kant op te gaan.”

Meegaan

Blijft Jaïr wel bij RTL? “En is het nog onderwerp van gesprek geweest dat je misschien mee zou gaan met haar?”, vraagt de verslaggever van De Telegraaf.

Nee, zegt Jaïr. Hij werkte voor RTL ook aan de documentaire over Caroline van der Plas. “Eh, nou ja, ik was dus al druk bezig met deze Videoland-docu en ik heb recent ook bijgetekend bij RTL, dus nog een nieuwtje ook, jongens, hier. Ehhh, dus ik blijf voorlopig met veel plezier bij RTL, ja. En ik wens Eva alle succes uiteraard.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Eva Jinek oncollegiaal overkomen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen