Eva Jinek zegt sorry tegen Beau: ‘Te laat, nu reageer ik niet meer’

Eva Jinek heeft Beau van Erven Dorens na een half jaar alsnog een appje gestuurd om haar vertrek bij RTL 4 toe te lichten. “Daar heb ik niet op geantwoord”, bekent de presentator.

Eva Jinek en Beau van Erven Dorens © RTL

Je zou het niet verwachten, maar Eva Jinek blijkt een ontzettend oncollegiale tv-maakster. De talkshowhost vormde de afgelopen jaren een talkshowtrio bij RTL 4 met Beau van Erven Dorens en Humberto Tan, maar ze heeft haar vertrek bij de zender nóóit aan hen toegelicht. Geen belletje, geen appje. Gewoon helemaal niets. Die vertrekt zonder een woord.

‘Wist je het?’

Humberto heeft daar meermaals een opmerking over gemaakt en ook Beau sprak daar drie weken geleden nog zijn ongenoegen over uit. Hij vindt het behoorlijk tegenvallen van de presentatrice: “Ik heb van haar nog niet eens gehoord dat ze weggaat! Ja, dat is haar zaak. Dat moet zij doen zoals zij wil.”

Kennelijk voelde Eva zich na die opmerking een beetje schuldig, want vervolgens is ze alsnóg in de pen geklommen, verklapt Beau nu in de oudejaarsspecial van Beste Kijkers. “Wist je dat ze wegging? Had ze contact met jou opgenomen?”, vraagt presentator Ruben Nicolai daarin.

Appje van Eva

Beau antwoordt ontkennend. “Nee, nee, nee, nee, niet, maar goed, dat heeft allemaal te maken met allerlei papieren die je ondertekent en allemaal geheimhoudingsclausules, dus dat neem ik haar (zet voor de grap een verbeten gezicht op, red.) niet kwalijk.”

Ruben: “Maar je hebt haar helemaal niet gesproken?”

Beau onthult dan dat hij een appje heeft gehad van Eva. “Nee, vorige week heeft ze mij een WhatsApp gestuurd om te zeggen dat ze mij haar excuses aanbood voor het feit dat ze mij nog helemaal niet had verteld dat ze überhaupt wegging.”

Niet geantwoord

Een beetje laat, vindt Beau. “Dat speelde zich af in juni. Daar heb ik niet op geantwoord, want zo kleinzielig ben ik dan ook wel weer. Ik dacht: ja, een half jaar later, dan antwoord ik er ook niet meer op.”

Eva heeft naar verluidt 1,2 miljoen euro per jaar verdiend bij RTL, maar bij de NPO geldt er een salarismaximum van zo’n twee ton. “Ik wist niet dat ze bij de NPO zóveel konden betalen”, sneert Beau.

Salarisconstructie

Beau doelt hier natuurlijk op schimmige afspraken. Ruben: “Luuk, geloof jij dat, dat ze minder gaat verdienen bij de NPO?”

Medegast Luuk Ikink daarop: “Nee, dat geloof ik niet. Nou, nee. Daar kun je nooit achter komen, want dat is dan zo’n constructie met een productiemaatschappij en die betaalt dan Eva weer. Je komt daar nooit achter, want die loonstrookjes krijgen wij natuurlijk niet te zien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek vertrekt bij RTL 4 en zwijgt tegen al haar collega's. Asociaal?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen