Hoogzwangere Eva Jinek op matje bij redactie na transfernieuws

Eva Jinek is gisterenochtend hoogzwanger op haar redactie verschenen om uit te leggen waarom ze hen in de steek laat, vier jaar nadat ze iedereen meesleepte naar RTL 4. “Hoe was dat?”

Eva Jinek © RTL

Het is het grootste tv-transfernieuws van het jaar tot nu toe: Eva Jinek keert na de jaarwisseling terug bij de publieke omroep na een periode van vier jaar bij RTL 4. De presentatrice nam destijds vrijwel haar hele redactie mee naar de commerciële zender, maar nu neemt ze de benen. Ze heeft gisteren tekst en uitleg gegeven op de redactievloer.

Bom ontploft

Carlo Boszhard heeft dit gisterenavond onthuld in de talkshow van Renze Klamer, die ook door Eva’s redactie wordt gemaakt (zij werken wel gewoon fulltime). “Ik kan me voorstellen – dit programma wordt dan ook met het team van Eva Jinek gemaakt – dat je denkt: er is toch wel even een bom ontploft. Dan gebeurt er ook wat met jouw redactie.”

Daarop antwoordt Renze: “Het is natuurlijk een team dat voor een groot gedeelte uit mensen bestaat die met haar destijds van KRO-NCRV naar RTL zijn gegaan en die een groot deel van hun leven eraan wijden en dat ook fantastisch doen. Ook Humberto, Beau en ik kunnen daar gebruik van maken met veel plezier, maar zeker ja, dat doet wat.”

Eva naar redactie

Carlo: “Heb je wat van die sfeer gemerkt achter de schermen?”

Renze: “Wat is dit in een keer voor…”

Carlo: “Mag ik dat niet vragen? Ik heb gehoord dat Eva Jinek hier ook vanmiddag was. Ze heeft iedereen toegesproken.”

Renze: “Vanochtend, ja.”

Carlo: “Was jij daar ook bij? Hoe ging dat?”

Renze: “Dat moment laat ik even voor haar en haar team. Ik heb zelf even gisteren met haar geappt, dus daar was ik niet bij. Dat zou je aan die mensen moeten vragen, maar het was natuurlijk even goed om wat tekst en uitleg te geven.”

Beetje stillig

Carlo: “Maar er hebben niet mensen tegen jou gezegd: dat was leuk of dat was goed of?”

Renze: “Het was goed. Dat lijkt me logisch, dat als je voor iemand werkt dat je diegene even in de ogen kunt aankijken en vragen: ‘Joh, wat is het plan? Wat gaat er gebeuren?’ Toch?”

Carlo: “Ik vind dat je nog een beetje stillig bent. Je laat niet het achterste van je tong zien.”

Renze: “Ik ben niet de persoon om daar helemaal over uit de school te klappen.”

Carlo: “Maar het is wel jouw team ook.”

Renze: “Ja, ik ben er hartstikke blij mee. Ik heb de vorige zomer ook vier weken met ze mogen doen en nu weer, dus in die zin is het natuurlijk ook niet alleen meer het team van Eva, maar ook van Beau, Humberto en mij.”

Onzekerheid

Showkenner Bart Ettekoven stelt in Shownieuws dat de redactie van Eva zich onzeker voelt. “Voor de redactie is het wel wat onzekerder, want er zijn heel veel mensen destijds van de NPO meegegaan naar RTL. Wat betekent het voor hen en welke mensen hangen zo aan Eva dat ze weer mee willen naar AvroTros?”

De redactie valt onder tv-producent PilotStudio. Carlo tegen Renze: “Ik vraag me wel af of ze PilotStudio, dat dit produceert, ook meeneemt naar de AvroTros.”

PilotStudio

Renze: “Nou, ik ben niet van PilotStudio, ik ben van RTL.”

Carlo: “Komen we er vanavond nog achter?”

Renze: “Dat denk ik niet, nee. Maar het is ook nog even weg, hè? Ze gaat pas per januari daar aan de slag en dan moet er misschien ook nog eerst iets gemaakt worden. Ik denk dat er nog wel wat tijd is om er even over na te denken.”

Carlo: “Ik vind het jammer dat ze weggaat. Ik weet niet wat jij ervan vindt?”

Renze: “Zeker, absoluut.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek sleepte haar hele redactie mee naar RTL 4 en gaat nu weer terug naar de NPO. Zou u zich gebruikt voelen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen