Yvonne ziet Lil Kleine-docu: ‘Veel beter dan die van André Hazes jr.’

Yvonne Coldeweijer, de vrouw die het leven van Lil Kleine (Jorik Scholten) voorgoed veranderde door het beruchte autodeurfilmpje te verspreiden, is positief verrast over zijn docuserie.

Jorik Scholten, André Hazes jr. en Yvonne Coldeweijer © Instagram

Jorik Scholten is de zoveelste BN’er met een eigen documentaireserie. Je verwacht een gelikte film die bedoeld is om zijn imago op te vijzelen, maar niets is minder waar: de serie is behoorlijk neutraal gemaakt en laat eigenlijk alle niet-fraaie kanten van de gevallen rapper zien. Ook Yvonne Coldeweijer heeft inmiddels een kijkje genomen.

Yvonne huilt

Hoe luidt het oordeel van Yvonne? Ze werd er emo van. “Komt het omdat ik net een zoon op de wereld heb gezet, dat ik daarom tot vijf keer toe mee zit te huilen met Lil Kleine? De docu bevestigt mijn gevoel dat Jaimie hun zoon een jaar lang bij Jorik heeft weggehouden puur uit eigen frustratie. Hartverscheurend”, schrijft ze op haar juicekanaal.

Ze vervolgt: “Dat Jorik in die tijd expres ging douchen in de badkamer naast de kinderkamer, zodat hij zich kon vasthouden aan de herinnering dat hij daar vaak met Lío samen douchte. 🥹 Als dat je als kijker niet raakt, dan moet je wel van steen zijn.”

Zelfreflectie

Yvonne is opvallend mild. “Ik was bang dat de docu weinig zelfreflectie zou bevatten, maar dat is gelukkig niet het geval. Op een integere manier is in beeld gebracht hoe Jorik beseft dat hij dit heeft aangericht en ik zie op bepaalde momenten oprechte spijt. In ieder geval spijt om hoe ver hij het heeft laten komen.”

Ze vervolgt: “Die authenticiteit heb ik bij een artiest op beeld nog niet eerder zo gezien. Hij heeft op zijn manier zijn kant van het verhaal verteld, zonder met modder te gooien. Terwijl hij daar vast wel behoefte aan heeft had. Classy. Ik voel me als kijker enorm gerustgesteld over dat Jorik zelf zo’n ontzettend lieve vader heeft, waar hij altijd bij terecht kan.”

In scène gezet

Die Jorik-docu is beter dan die van André Hazes jr., stelt Yvonne. “Niks in de documentaire voelt voor mij in scene gezet. Er gebeuren genoeg interessante dingen, zonder dat hij dit extra hoeft aan te dikken of groter hoeft te maken dan het is. Je krijgt echt de kans om contact te maken met Jorik en zijn verhaal, ook mede door hoe het is gefilmd en gemonteerd.”

Ze vervolgt: “Ik voel niet, net als bij Crossroads van Andre Hazes jr., de druk dat mij iets opgelegd wordt om te voelen. De makers laten het gewoon aan jou als kijker over. Ze laten het ontstaan. Daarbij dus ook even een petje af voor de makers.”

Red flag

Yvonne is wel bezorgd over het feit dat Jorik duidelijk niet wil stoppen met feesten. “Je ziet hem zelfs polsen hoe lang hij nog door moet gaan met de drugstests van de reclassering, want ‘hij is pas 28’. Daar had ik echt een mega red flag-moment. Je ziet gewoon dat hij weer zin krijgt om te gebruiken en om naar de tering te gaan.”

Al met al blijft Yvonne vrezen voor Joriks toekomst. “Met de wetenschap dat er nu weer drugs in het spel zijn en hij en Jaimie weer met elkaar bezig zijn, vraag ik me toch af: zijn we nu weer terug bij af? Is er nog iets terechtgekomen van al die geleerde inzichten… of heeft hij ons in de docu dan toch een beetje gemanipuleerd?”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen