Albert Verlinde keihard teruggepakt: ‘Dit is zó dom, nobody cares!’

Albert Verlinde krijgt een flinke draai om zijn oren van Victor Vlam. Hij vindt dat de grondlegger van RTL Boulevard duidelijk op zijn retour is. “Dit is zó dom. Nobody cares!

Victor Vlam en Albert Verlinde © SBS

Het was voor mediakenner Victor Vlam even flink slikken: hij werd vorige week keihard te grazen genomen in Vandaag Inside, de populairste talkshow van Nederland. De mannen aan tafel zijn niet zo’n fan van mediakenners – eerder moesten ook Rob Goossens, Tina Nijkamp en hun eigen tafelgast Angela de Jong het ontgelden – en nu was Victor de klos.

Waakvlammetje

Victor heeft een theorie verspreid over de ‘linksere’ gastenkeuze van de Hélène Hendriks-talkshow De Oranjewinter; hij denkt dat John de Mol daar bewust op stuurt, zodat SBS 6 niet een té conservatief-populistisch karakter krijgt. Immers: hoe breder je doelgroep, hoe hoger de advertentie-inkomsten. Maar volgens Johan Derksen kraamt Victor onzin uit.

Het is opvallend hoe gretig tafelgast Albert Verlinde er vervolgens bovenop sprong. Hij begon Victor aan te vallen op… zijn lengte. “Hij is ook heel klein. Heb je hem wel eens gezien, Victor Vlam? Het is eerder een vlammetje! Hij is heel klein! Een waakvlammetje! Het is echt vreselijk”, klonk het.

Zwetende Victor

Victor zag de aanval op zijn persoon in VI live gebeuren en werd er flink zenuwachtig van. “Ik zat er naar te kijken en ik voelde toch wel wat zweet opkomen, maar op een gegeven moment wordt Johan Derksen ruw onderbroken door Albert Verlinde, die groots het podium pakt en helemaal losgaat op mij”, reageert hij in de podcast De Communicado’s.

Op dat moment heeft Victor geen flauw benul wat Albert gaat zeggen. “Ik denk bij mezelf: oei, ik ben benieuwd wat hij gaat zeggen. En toen dacht ik: waar gaat hij het over hebben, waar gaat hij mij op aanvallen? Hij gaat het dan hebben over het feit dat ik kléin ben… Dat ik niet zo verschrikkelijk lang ben!”

1 meter 80

Die aanval is niet alleen feitelijk onjuist, maar ook zwak, vindt Victor. “Ik ben 1 meter 80. Dat is niet zo klein. Dat is gewoon voor een Nederlandse man redelijk gemiddeld. Ik dacht echt toen ik dit zag op televisie: wat een blunder van Albert. Wat een enórme blunder. Ten eerste is het dus niet waar. Ik ben dus niet verschrikkelijk klein.”

Victor is gewoon gemiddeld. “Daarnaast: al wás ik heel erg klein, is dat iets dat ook maar iemand in heel de wereld boeit? Ik denk het niet! Ik denk dat de meeste mensen die VI kijken niet de hele dag op internet medianieuwtjes zitten te volgen. Die hebben een baan en doen serieuze dingen, dus die hebben nog nooit van mij gehoord.”

‘Nobody cares’

De VI-kijker kent hem helemaal niet, aldus Victor. “Het eerste wat ze dan horen is: ‘Hij is klein’. Ik denk dat heel veel mensen dan hun schouders ophalen en dachten bij henzelf: ja, dat boeit me echt niet zo verschrikkelijk veel. Daarom dacht ik: dit is de minst schadelijke aanval die je ook maar op mij kunt plegen. Het is totáál niet boeiend, nobody cares!”

Wat een zwaktebod van Albert, vindt hij. “Ik dacht bij mezelf: Albert, je gaat en je gaat en je gaat hier maar op door. Het blijft maar gaan over mijn lengte! Dus ik heb zoiets van: dit is volgens mij niet een hele sterke aanval. Als je live daar in de uitzending al wordt tegengesproken (door Raymond Mens, red.): níet slim, Albert! Niet slim!”

Scherpte kwijt

Co-host Lars Duursma vindt het ook nergens over gaan. “Albert is zijn scherpte kwijt.”

Ja, beaamt Victor. “De hoogtijdagen van RTL Boulevard met Albert Verlinde liggen achter ons. Hij was zó ontzettend invloedrijk en machtig. Zijn tong was zó ontzettend scherp. Ik denk dat we de afgelopen tijd wel hebben gezien dat het een tikkeltje minder is geworden. Hij is toch niet meer zo scherp als vroeger.”

Wat Johan van die aanval van Albert vindt? “Ik denk dat Johan Derksen het hier volledig mee eens is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Albert Verlinde is geen fan van Victor Vlam en pakt hem daarom op zijn lengte. Zwak verhaal?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen