Renze Klamer deelt harde sneer uit aan Arie Boomsma-supporters

Renze Klamer heeft naar eigen zeggen nog steeds last van Arie Boomsma-supporters, die kwaad zijn over zijn sceptische houding over voedingssupplementen. “Lijkt wel een evangelie!”

Arie Boomsma en Renze Klamer © RTL

Het heeft behoorlijk wat losgemaakt: het interview van Renze Klamer met dumbbelldominee Arie Boomsma. Volgens Arie is het hartstikke belangrijk om allerlei supplementen te slikken – noot: daar verdient hij ook aan – terwijl het volgens Renze in 98 procent van de gevallen volstrekt onnodig is om allerlei vitamines en mineralen bij te slikken.

Boos op Renze

Renze heeft flink wat aanhangers van Arie boos gemaakt met zijn sceptische houding over supplementen; een van de maatjes van Arie begon zelfs heel erg hard tegen hem te schreeuwen.

Nog dagelijks krijgt Renze boze berichtjes van Arie-supporters, schrijft hij op Instagram. Zo plaatst ene DJ Kickflip een foto van al zijn vitamines en mineralen. Daar schrijft hij bij: “Renze Klamer, come at me, broertje.” Net alsof het Renze ook maar íets kan schelen dat ene DJ Kickflip wél vitamines en mineralen slikt.

Evangelie

Het aantal reacties dat Renze nog dagelijks krijgt is bizar, vertelt hij. “Sinds m’n gesprek met Arie Boomsma is het erg gezellig in m’n DM-inbox met verspreiders van het supplementenevangelie. Ik bewonder het enthousiasme!”

Een behoorlijke sneer van de RTL 4-presentator, omdat hij Arie hiermee natuurlijk ook beschuldigt van het verspreiden van een ‘supplementenevangelie’. Renze lijkt heel bewust voor deze benaming te hebben gekozen, omdat Arie bekendstaat als een nogal vrooms type. Zijn vader was predikant.

‘Jullie portemonnee!’

Heeft Renze zijn mening al bijgesteld? Nee. En als mensen vitamines willen slikken, dan moeten ze dat volgens hem vooral doen. “Prima, het is jullie portemonnee, niet die van mij. En in de meeste gevallen is het gebruik niet schadelijk.”

Hij besluit: “Als je maar weet dat de wetenschappelijke consensus is dat 98 procent van de mensen geen supplementen nodig heeft, en je als suppelementengebruiker de fabrikanten hoogstwaarschijnlijk een stuk meer helpt (🤑🤑) dan je eigen lichaam.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Buiten de vitaminediscussie om: welke BN'er kunt u beter verdragen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen