Lil Kleine pissig aan tafel bij Renze Klamer: ‘Dit is een rare vraag’

Jorik Scholten (Lil Kleine) heeft zijn eerste tv-interview in twee jaar tijd erop zitten. Hij werd gisteren aan tafel bij Renze Klamer slechts één keer pissig. “Dit vind ik een beetje een rare vraag.”

Jorik Scholten en Renze Klamer © RTL

Twee jaar na het uit de auto sleuren van Jaimie Vaes is hij weer volop in de media: Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine. De aanleiding? Een docuserie over zijn leven die momenteel te streamen is. En om dat te promoten, mocht de rapper gisterenavond aanschuiven in de talkshow van Renze Klamer. Het resultaat? Een behoorlijk saai interview.

‘Dat is niet zo’

Renze begint het gesprek met de opvallende vraag waarom Jorik eigenlijk aan tafel zit. Daarop antwoordt hij: “Ik wil het hebben over de documentaire, ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen en ooit moet je hier weer zitten, dus wat is dan het goede moment? En ik zit hier ook een beetje omdat jullie dat hebben gevraagd.”

“Echt waar?”, merkt de gastheer op. “O, ik dacht dat wij werden benaderd door jullie, dacht ik.”

Jorik stellig: “Nee, dat is niet zo.”

Renze: “Nee? Is dat niet zo? Oké, dat moet ik even nazoeken.”

Ideale schoonzoon

Het interview met Jorik levert vrij weinig op. Renze slaat er heel erg op aan als de rapper aangeeft dat hij blijft drinken. “Ik hoef niet de ideale schoonzoon te worden. Ik wil gewoon mezelf blijven. Als ik nu tegen jou zeg dat ik ga stoppen met drinken en dat ik de ideale schoonzoon word, dan lieg ik tegen jou en heel Nederland.”

Snuiven doet hij in elk geval niet meer, aldus Jorik. “Je wil mijn eerlijke antwoord en ik heb tot nu toe niet gebruikt en wel gedronken. Als je mijn eerlijke antwoord wil weten: ik zal altijd een drankje blijven drinken, ja. Hoe graag Nederland ook wil horen dat ik dat niet ga doen, ik ga niet liegen hier, snap je?”

Zoontje op één

Renze vindt dat als vader moeilijk te begrijpen. “Maar als het elke keer een probleem wordt en je zegt: ‘Mijn zoontje komt op één’, dan is jouw zoontje toch uiteindelijk belangrijker dan drank?”

Jorik vindt dat geen leuke opmerking. “Ja, tuurlijk, maar wat heeft het voor nog een probleem opgeleverd dan?”

Renze: “Nou ja, ik kijk alleen de docu en dan hoor ik jouw manager zeggen: ‘Die drank, dat gaat niet goed, Jorik. Het is te veel, je bent de hele tijd dronken.’”

Rare vraag

Jorik is duidelijk not amused. “Ja, oké. Nee, oké. Maar mijn zoontje komt sowieso op één. Het is een rare vraag om te zeggen: ‘Wat vind je belangrijker: drank of je zoontje?’”

Renze: “Ja, dat weet ik niet. Ik weet niet hoe jullie de zorg verdelen bijvoorbeeld, maar het lijkt me als dan je zoontje bij jou is, dat je dan zegt: ‘Dan drink ik geen druppel’, bijvoorbeeld.”

Jorik geprikkeld: “Nou, bijvoorbeeld.”

Jorik drinkt niet

Renze vindt dat een goede zaak. “Oké, maar dat zijn wel dingen die je doet.”

Jorik geërgerd: “Ja. Als ik met mijn zoontje ben, ben ik niet aan het drinken, nee.”

De vader van het jaar. Totdat happy hour begint.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Lil Kleine in de zomer weer aan de snuif zit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen