Bridget Maasland luidt noodklok: ‘Lil Kleine ongeschikt als vader’

Bridget Maasland heeft de docuserie over het leven van Jorik Scholten (Lil Kleine) gezien en is er héél erg van geschrokken. “Jaimie Vaes en hij zijn totaal ongeschikt als ouders.”

Bridget Maasland en Jorik Scholten © RTL

Het is ongelooflijk wat er allemaal voorbijkomt in die documentaireserie over het leven Jorik Scholten, vindt zijn criticaster Bridget Maasland. De presentatrice van RTL Boulevard is keihard in haar oordeel: ze vindt dat de rapper zichzelf volledig diskwalificeert als vader en maakt zich net als Patty Brard duidelijk zorgen om zijn zoontje Lío.

Totaal ongeschikt

Bridget kan het allemaal niet geloven. “Als jij een kind op de wereld zet en die zo in een documentaire laat zien – ook al is hij geblurd – en over hem praat, ook als moeder zijnde… Ik vind dat deze twee mensen totaal ongeschikt zijn om een kind op de wereld te zetten”, vertelt ze in De BLVD Podcast.

Ze vervolgt: “Dat is nu eenmaal gebeurd, maak er het beste van, maar ga dat ook niet nog eens een keertje exploiteren in een documentaire of wat voor manier ze er nog allemaal mee naar buiten gaan komen, want het was gewoon pijnlijk om te zien. Ik begrijp niet dat daar niet iemand ingrijpt.”

‘Echt héél slecht’

Hoe vindt Bridget dat Jorik ervan af komt in die docuserie? “Hij komt er héél slecht van af, echt heel slecht. Het gaat er ook over dat hij een half jaar niet heeft gedronken en in therapie is geweest en niet meer gebruikt. Na een jaar mag hij dan weer zijn kind zien en die zie je dan met een au pair op het strand… En het eerste wat hij doet is een biertje drinken.”

Ongelooflijk, vindt ze. “Dat doet hij op het strand terwijl je kind met de au pair zit te spelen op 100 meter afstand. En dat jij dan aan een vriend staat te vertellen dat je echt wel weer een pilletje gaat gebruiken en wel weer drugs gaat gebruiken, want je bent nou eenmaal nog jong. Hij is 29, hij is zo jong niet meer. Dus het houdt hier niet op…”

Vol in verslaving

Jorik is nog steeds een junk, vindt Bridget. “Dit klinkt in mijn oren, en ik heb daar best wel wat ervaring mee om me heen en ook van dichtbij gezien, dit klinkt als iemand die nog vol in een verslaving zit.”

Ze besluit: “Hij probeert het goed te maken met zijn kind door pakken cadeaus te geven, hem neer te zetten tussen die cadeaus en dan zelf onder de afzuigkap een sigaret te gaan roken en zeggen: ‘Kies maar uit, jongen, wat je wil.’ Dat is niet wat een kind nodig heeft. En dat klinkt ook niet als iemand die begrijpt wat hij aan het doen is…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat iemand als Jorik Scholten wel een ouder moet kunnen zijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen