Lil Kleine heeft gezopen bij Renze, deskundige constateert terugval

Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine, heeft direct na zijn comebackinterview gezopen aan de bar van Renze Klamer. “Hoe lang hij nog clean blijft? Die jongen ís al teruggevallen!”

Lil Kleine en Dick Trubbendorffer © RTL

Het lijkt wel een slechte mop: Lil Kleine heeft direct na zijn comebackinterview bij Renze Klamer, waarin hij uitgebreid vertelde over zijn afkickproces, gezopen aan de bar van de tv-studio. Hoe we dat weten? Aran Bade, verslaggever van RTL Boulevard, stond hem buiten op te wachten. “Heb je net nog een biertje gedronken?”, vroeg hij toen.

Biertje bij Renze

Jorik draait er niet omheen en bevestigt dat hij bij Renze aan de zuip is geweest: “Ja. Zeker. Ja.”

Aran vindt het eerlijk, maar ook veelzeggend dat Jorik als laatste naar buiten kwam. “We spraken hem na afloop van de talkshow Renze en hij kwam als laatste naar buiten. Zelfs Renze was al naar huis. Dan was hij toch weer even een biertje aan het drinken. Hij is daar heel open en eerlijk over, maar ik vind het ook tegenstrijdig.”

‘Is al teruggevallen!’

De bekende verslavingsdeskundige Dick Trubendorffer denkt dat Jorik zichzelf voor de gek houdt als hij zegt dat hij is afgekickt. “Als hij zegt: ‘Ik drink af en toe alcohol’, dan is hij nu al teruggevallen. We moeten niet eens meer praten over: hoe lang blijft hij nog clean? Hij ís al teruggevallen!”

Jorik lijkt zich schuldig te voelen, want elke keer als het over zijn kind gaat, reageert hij heel aangevallen, ook aan tafel bij Renze. “Je zag hem ook wat geïrriteerd raken toen het over zijn kind ging. Die irritatie spreekt natuurlijk wel boekdelen, want dan heb je de duivel bij de staart op dat moment.”

Tegen het licht

Diep van binnen weet Jorik wel dat hij geen goede vader is, aldus Dick. “Niemand die verslaafd is vindt het leuk om tegen het licht gehouden te worden en te horen van: ‘Ja, maar dit is er echt aan de hand.’”

Hij vindt het sneu voor de rapper. “Het is toch wel een gekwelde jongen, hè, als je ziet hoe hij worstelt met diverse verslavingen en zich manifesteert op een bepaalde manier waarvan je denkt: wat is er met die jongen aan de hand en wat zit hem dwars?”

Pillen nemen

Jorik kondigt in zijn docuserie aan dat hij binnenkort wel weer aan de drugs wil. “Ik ga wel een keertje weer een pilletje nemen ooit hoor. Dat ga ik zeker wel een keertje doen.”

Dick begrijpt dan ook niet waarom Jorik in de media doet alsof hij clean is: “Die hele façade die hij neerzet, daar klopt geen mallemoer van. Dit is gewoon een beeld wat je hebt gecreëerd om om te gaan met je problemen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Lil Kleine nog steeds als verslaafd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen