Wilfred Genee haalt bakzeil: ‘Pr-campagne ter waarde van tónnen!’

Wilfred Genee haalt bakzeil: hij grijpt met zijn radioshow The Friday Move naast een prestigieuze radioprijs. “Dit is toch wel een blamage na een pr-campagne ter waarde van vele tonnen.”

Wilfred Genee © SBS 6

Het boeit het grote publiek bijzonder weinig, maar in Hilversum zijn ze er maar druk mee: wie mag welk prijsje op de schoorsteen zetten? Er was gisteren weer een avond georganiseerd waarbij presentatoren elkaar allemaal prijzen mochten uitreiken en ook Wilfred Genee wilde er eentje hebben, namelijk voor zijn BNR-programma The Friday Move.

Tonnen

Wilfred heeft echt overal reclame zitten maken en ’s ochtends stond hij zelfs op de voorpagina’s van het AD én De Telegraaf. En toch heeft niet hij, maar de ochtendshow van Radio 538 de prijs gewonnen die hij zo graag wilde hebben. “Dit is toch wel een blamage voor Wilfred Genee”, oordeelt Vandaag Inside-kenner Victor Vlam op X.

Het is een beetje gênant, vindt hij. “Als je de hoeveelheid promotie die hij voerde voor zichzelf in Vandaag Inside zou moeten inkopen als reclamezendtijd, kom je uit op een bedrag van tonnen.”

Niet eerlijk

Het opvallende is dat Wilfred vooral stemmen probeerde te werven bij mensen die nooit naar zijn BNR-programma luisteren. “Je kunt je afvragen of zo’n grote promotiecampagne wel verstandig was. En of het eerlijk is om mensen die waarschijnlijk nooit naar The Friday Move luisteren, op te roepen om te stemmen”, vindt Victor.

Hoe oordeelt Victor trouwens over dat gala waar die radioprijzen zijn uitgereikt, het RadioGala van het Jaar? “Bizar amateuristisch.”

Wilfred reageert

Wilfred is teleurgesteld in het mislopen van de prijs. “Zonde, hè? 538 heeft zelfs in New York op Times Square reclame gemaakt. We hadden hem nu moeten winnen met BNR, want nu winnen we hem nooit meer. Nu is het klaar. Vijftien jaar… Ja, ik ga niet nóg een keer vijftien jaar…”

Hij vervolgt in Vandaag Inside: “Het is gewoon een k*tprijs. Eigenlijk moet je dat concluderen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie verdient volgens u meer een radioprijs?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen