Leonie ter Braak slaat terug naar Vandaag Inside-trio: ‘Echt onzin’

Leonie ter Braak begrijpt naar eigen zeggen niet wat er steeds over haar geroepen wordt door de mannen van Vandaag Inside. “Daar klopt niets van. Ik heb dat echt nooit gezegd.”

Leonie ter Braak en Johan Derksen © RTL, SBS

De televisietransfer van Leonie ter Braak maakt vooralsnog weinig indruk. Ze is overgestapt van SBS 6 naar RTL 4, waar ze begon met een programma over ballonnen: Blow Up. Na het eerste seizoen is Chantal Janzen keihard afgehaakt en dat afdankertje is in de handen van nieuwkomer Leonie terechtkomen. Een waardeloze start natuurlijk.

‘Het was gezeik’

Leonie is er behoorlijk over aangevallen door critici. “Het was leuk om te maken, ja, maar het was ook gezeik”, zegt ze zelf in de oudejaarsspecial van Beste Kijkers.

Gastheer Ruben Nicolai: “Je bedoelt de meningen over het programma?”

Leonie: “Ja, dat hoort er ook bij. Het was natuurlijk ook wel een beetje een schot voor open doel. Een ballonnenprogramma… Het eerste seizoen was al heel erg afgezeken en dan gaan we natuurlijk een tweede seizoen doen… De mannen van VI zijn er volgens mij wekelijks op teruggekomen.”

Meer inhoud

Ruben legt uit wat de mannen van VI steeds over haar roepen. “Ja, die zeiden de hele tijd dat jij had gezegd: ‘Ik ben weg bij SBS en ik ga naar RTL omdat ik meer inhoudelijke programma’s wil maken.’”

Wát een onzin, aldus Leonie. “Ja, dat heb ik nooit gezegd.”

Ruben: “Dat hebben wij opgezocht.”

Leonie: “O, heb ik het wel gezegd?”

Beau haalt uit

Ruben stelt haar gerust. “Je hebt dat nergens gezegd. Tenminste, wij hebben het niet kunnen vinden.”

Leonie: “Nee, toch?”

Dan haalt medegast Beau van Erven Dorens stevig uit naar het VI-trio, waaronder dus zijn aartsvijand Wilfred Genee: “Je bent er verbaasd over, Ruben, dat hun feiten niet helemaal op orde zijn?”

Het leidt tot gelach in de studio. “Jezus! Hoe lang kijken we al naar die mensen?! Kom op nou, Ruben!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen