Art Rooijakkers weg bij Expeditie Robinson? ‘Hij zit fout bij RTL 4’

Art Rooijakkers zit niet echt op zijn plek bij RTL 4, en al helemaal niet bij Expeditie Robinson, vindt opiniediva Angela de Jong. “Hij heeft de uitstraling van een Nieuwsuur-presentator.”

Nicolette Kluijver en Art Rooijakkers © RTL

Het is volgens Angela de Jong onbegrijpelijk welke afslag de tv-carrière van Art Rooijakkers heeft genomen. De opiniediva van het AD vindt dat de presentator totaal niet op zijn plek zit bij RTL 4. Ze vindt hem bovendien een absolute mismatch met Expeditie Robinson, dat voorheen werd gepresenteerd door Dennis Weening.

Hawaii-shirt

Art is momenteel ook op zender met Praat Nederlands Met Me, maar dat valt eveneens niet in de smaak bij de mediaredactie van het AD. “Ik vind dit tv van twintig jaar geleden”, zegt journalist Marcus den Blanken in de AD Mediapodcast.

Daarop sneert Angela: “Onder leiding van een presentator die de uitstraling heeft van Nieuwsuur op zaterdagavond.”

Collega Dennis Jansen: “Nee, maar ik snap dat helemaal. Ik zie hem bij Robinson ook niet gewoon. Ik zie geen Hawaii-shirt. Dat is Dennis Weening. Art Rooijakkers is geen jungle, geen Robinson en ook geen quizmaster.”

Journalistieker

Angela denkt dat Art zich niet thuisvoelt bij RTL 4. “Het enige programma bij RTL waar ik hem echt op zijn plek vond, was dat programma waar niemand naar keek. Dat ‘Hoe is het nu met?’. Dan ging hij gewoon bij mensen langs die in het nieuws waren. Het hield een beetje het midden tussen iets met actualiteit en een beetje TV Show-achtig.”

En Rooijakkers over de Vloer dan? Nee, dat is te slijmerig, vindt ze. “Hij moet iets journalistiekers doen.”

Faliekant verkeerd

Marcus denkt dat het tijd is dat Art een nieuwe stap zet. “Hij zit gewoon verkeerd bij RTL, denk ik.”

Angela: “Hij zit echt faliekant verkeerd, maar goed. Hij moet gewoon journalistiek bedrijven.”

En dus geen Praat Nederlands Met Me doen. “Dit is precies waar televisie aan hen onder gaat, aan dit soort gemakzucht en weer dezelfde gezichten. Ik heb pas verteld wat je ervoor krijgt als je er gaat zitten, dus je snapt ook wel om diezelfde gezichten er zitten. 1.500 euro. Voor een middagje opnames. Ik vind het echt belachelijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Art Rooijakkers goed past bij Expeditie Robinson?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen