Maxime Meiland schakelt advocaat van Yvonne Coldeweijer in

Maxime Meiland neemt dezelfde advocaat in de arm als Yvonne Coldeweijer, namelijk Allon Kijl. “Vooralsnog willen wij niet inhoudelijk ingaan op de kwestie”, laat hij weten.

Maxime Meiland, Allon Kijl en Yvonne Coldeweijer © SBS, PowNed

De ongefundeerde misbruikbeschuldiging van Maxime Meiland aan het adres van een leeftijdsgenoot maakt behoorlijk wat los. Ze heeft flink wat geld verdiend aan dat verhaal – ze heeft haar hele boek eraan opgehangen – maar nu is de beschuldigde jongeman het zat. Hij heeft een kort geding tegen haar aangespannen, dat op 19 januari dient in Den Haag.

Zelfde als Yvonne

Maxime had al slachtofferadvocaat Sébas Diekstra in de arm genomen en daar komt nu advocaat Allon Kijl bij, meldt Shownieuws. Deze heren staan samen ook al Nicol Kremers bij. Een ander opvallend feit is dat Allon Kijl tevens de advocaat is van de gevreesde juicekoningin Yvonne Coldeweijer, met wie Maxime naar eigen zeggen in contact staat.

De realityster prees de juicehyena onlangs de hemel in en vertelde toen een direct lijntje te hebben, bijvoorbeeld toen er een roddel was over haar auto. “‘Meid, dit is toch helemaal niet waar?’, stuurde Yvonne me, waarop ik reageerde: ‘Nee hoor, ik heb gewoon een nieuwe auto gekocht.’ En dat plaatst ze dan om het recht te zetten, wat ik heel fijn vind.”

Flink wat advocaten

Privé-baas Evert Santegoeds denkt dat er zo langzaam aan een behoorlijk juridisch circus losbarst. “Er zijn nogal wat advocaten mee bezig inmiddels. Natuurlijk de advocaat van deze jongen, dat is Peter Schouten, maar we hebben ook gesproken met slachtofferadvocaat Sébas Diekstra die haar bijstaat, en voor het juridische gedeelte is dat Allon Kijl.”

Sébas en Allon laten aan Shownieuws weten: “Vooralsnog willen wij niet inhoudelijk ingaan op de kwestie rond de verkrachting van cliënte. Dat zou namelijk cliënte haar positie als slachtoffer kunnen schaden.”

Geen BN’er

Het kort geding tegen Maxime zal achter gesloten deuren plaatsvinden om de man die zij beschuldigt te beschermen. “Ook als hij alles weerlegt waaruit blijkt dat dit een onterechte beschuldiging is, zullen er in het hele land toch mensen zijn die blijven geloven dat er iets is voorgevallen”, zegt zijn advocaat Peter Schouten.

Hij vervolgt: “Dan wordt het voor alle mensen in Nederland die ten onrechte van grensoverschrijdend gedrag of verkrachting worden beschuldigd lastig om naar de rechter te stappen, want dan maak je het alleen maar erger.”

Miljoenenpubliek

Maxime’s advocaat Sébas noemt het ‘wel opmerkelijk dat dit verzoek is gedaan, gezien het feit dat zij de afgelopen weken overactief de media hebben opgezocht’.

Peter daarop: “Het is natuurlijk overduidelijk dat Maxime Meiland een miljoenenpubliek heeft gezocht voor haar boek en de beschuldiging daarin te promoten. Het is dan ook een gotspe om te zeggen dat mijn cliënt overactief de media heeft gezocht. Hij heeft een interview gegeven aan Story en De Telegraaf en is met zijn rug gefotografeerd.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen