Wendy van Dijk legt per direct al haar tv-werk neer: ‘Echt schrikken’

Wendy van Dijk legt per direct al haar televisiewerk neer, omdat er een ernstige bloedziekte is geconstateerd bij haar 13-jarige dochter Lizzy. “Het is is ongelooflijk schrikken.”

Wendy van Dijk © Koffietijd

De opnames van de SBS 6-hit Wie van de Drie zijn abrupt gestaakt en dat heeft alles te maken met de presentatrice van het programma, Wendy van Dijk. “Het blijkt een heel verdrietige reden te hebben. Vlak voor de kerst hebben zij van artsen te horen gekregen dat haar dochtertje dat ze met Erland heeft, Lizzy, ziek is”, zegt Bart Ettekoven in Shownieuws.

Wendy in isolatie

Bart, een van de deskundigen van de showrubriek, heeft met Wendy gesproken. Wat is er aan de hand met Lizzy? “Het meisje is 13 jaar en er is een zeldzame bloedziekte bij haar geconstateerd en dat is ongelooflijk schrikken. Het leven van Wendy, Erland en eigenlijk het hele gezin is tot stilstand gekomen.”

Het gezin van Wendy is in isolatie. “Dat moet ook, omdat Lizzy op dit moment kwetsbaar is. Wendy legde het eigenlijk uit van: we zijn weer terug in de coronatijd, om het zo maar even te zeggen, ‘en dat is de reden dat ik niet kan werken op dit moment, want dan kom ik gewoon met te veel mensen in aanraking en daarmee breng ik mijn dochter in gevaar’.”

Volle zalen

Wendy wil geen enkel risico lopen dat ze haar dochter aansteekt met iets. “Dat is natuurlijk het aller-, aller-, allerlaatste wat ze wil, naast het feit dat het hoofd van Wendy natuurlijk op dit moment niet staat naar leuk een televisieprogramma presenteren. Dat zelfde geldt voor haar man Erland Galjaard, die tot voor kort bij Talpa werkte.”

Daar is Erland nu mee gestopt. “Maar hij maakt met jou, Ronald, nog wel muziek. Ik neem aan dat hij ook niet voor volle zalen kan staan?”, vraagt Bart aan zijn collega Ronald Molendijk.

Op afstand

Ronald beaamt dat. “Nee, nee. Wij produceren op dit moment op afstand. Onze WhatsApp is een grote muzikale heen-en-weer-geapp.”

Bart: “Hij kan zelfs niet naar jou alleen in de studio?”

Ronald: “Dat zou wel kunnen, maar liever niet.”

Patty Brard: “Daarbij komt dat Ronald ook weer hier zit met heel veel mensen. Ze proberen dat echt te beperken.”

Ronald: “Het is een kwetsbare situatie, dus voorkomen is dan beter.”

Heel close

Hoe gaat het gezin van Wendy ermee om? Ronald: “Heel sterk. Als gezin zijn ze altijd al heel erg close en sterk geweest en dit soort dingen drukken je nog meer met het neus op de feiten, dat de rest allemaal bijzaak is. Ik neem mijn pet ook af voor Lizzy die er uiterst cool en goed mee omgaat.”

Bart: “Dat zei Wendy ook, dat ze wil benadrukken dat ze echt zo’n stoere meid is met haar 13 jaar. Zo positief als zij erin staat… Het ziet er ook positief uit. Wendy zegt: ‘We hebben de beste artsen, we lopen in het LUMC in Leiden’, want gelukkig werd al snel na de eerste bloedtesten duidelijk dat het niet om kanker gaat, want dat was de eerste zorg.”

Blij met John

Lizzy gaat niet meer alle dagen naar school, aldus Bart. “Ze moet gewoon nu niet ziek worden, dus dat is even heel belangrijk.”

Naast Wie van de Drie is ook een dramaserie met Wendy en een ander programma on hold gezet. “Ze zegt: ‘Ik ben heel blij met het zendermanagement en John de Mol die mij alle tijd en rust gunnen om dit probleem thuis op te lossen.’ Dat is natuurlijk heel fijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De dochter van Wendy van Dijk heeft een zeldzame bloedziekte

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen