Hélène Hendriks bezorgt VI een probleem: ‘Programmatitel kwijt’

Hélène Hendriks bezorgt Vandaag Inside een probleem nu zij de programmatitel De Oranjezomer heeft geclaimd. “We mogen niet meer zo heten tijdens het EK”, vertelt Wilfred Genee.

Wilfred Genee en Hélène Hendriks © SBS 6

Het is voor iedereen bij SBS 6 uiterst onverwacht gekomen: het enorme succes van Hélène Hendriks als talkshowhost. Ze heeft de programmanaam De Oranjezomer gekaapt, die voorheen gebruikt werd voor de EK- of WK-editie van Vandaag Inside, en dat levert collega Wilfred Genee een probleem op nu het EK Voetbal 2024 nadert.

VI Oranje

Wilfred vertelt aan De Telegraaf dat het gebruik van die naam niet langer een optie is. “Wij mogen dus niet meer Oranjezomer heten tijdens het EK. We zitten nu te zoeken naar een naam. Vandaag Inside Oranje of Vandaag Inside EK. Als je nog een leuke hebt…”

Het afgekorte VI Oranje is natuurlijk ook een optie, maar aangezien Hélène in de zomer ook weer terugkeert met De Oranjezomer, is dat mogelijk verwarrend. Wellicht kiest SBS 6 ervoor om gewoon de naam Vandaag Inside te handhaven, of daar inderdaad de toevoeging ‘EK’ achter te zetten.

Heel veel Hélène

Hoe zit het eigenlijk met Hélène en haar talkshow? Wanneer komt die weer terug? “We gaan nu tot half mei door, dan gaan we volgens mij op 14 juni weer beginnen tot 14 juli en dan gaat Hélène weer een tijdje, maar dan begint de competitie volgens mij alweer op 8 of 9 augustus ofzo”, vertelt hij op de VI-site.

Het stoort Wilfred dat de competitie zo snel na het EK begint; zelf is hij dan nog op vakantie. “Waarom zo vroeg? Wat is dit voor onzin? Dat is drie weken na het EK!”

Maandenlang

Volgens televisiegids Televizier keert Hélène’s praatprogramma terug van 20 mei tot en met 13 juni en van 15 juli tot en met 16 augustus – daar tussenin vindt het EK Voetbal plaats.

Oftewel: Hélène wordt dit jaar maandenlang ingezet door SBS 6 en dat is toch wel een teken dat ze steeds meer als gelijkwaardig aan de mannen van VI gezien wordt. Vermoedelijk zal ze aan het eind van het jaar, zo rond december, ook weer te zien zijn met haar programma.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen