Theo Maassen wil niet reageren op huiselijk geweld: ‘Hij stapt op’

Theo Maassen wil niet reageren op het heftige artikel van Privé waarin hij beschuldigd wordt van ernstig huiselijk geweld. “Het kan niet anders dan dat hij stopt als Zomergasten-host.”

Theo Maassen © VPRO

De carrière van Theo Maassen zal nooit meer hetzelfde zijn na het acht pagina’s tellende artikel van weekblad Privé waarin hij ontmaskerd wordt als iemand met losse handjes. Volgens het tijdschrift van Evert Santegoeds heeft Theo zijn vrouw Joyce een gebroken neus geslagen en heeft hij een vorige vriendin een ernstige hoofdwond bezorgd.

‘Theo stopt ermee’

Theo wil volgens het AD niet reageren op de beschuldigingen van Privé, maar volgens kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp kan het niet anders dan dat hij opstapt als presentator van Zomergasten. “Ik denk dat Theo Maassen zelf zal zeggen: ‘Ik stop voorlopig met het presenteren van Zomergasten, want er is nu zóveel aan de hand’”, zegt ze in Tina’s TV Update.

Ze vervolgt: “Ik denk dat hij de NPO ook niet verder wil belasten, want die kan deze rel al helemaal niet gebruiken. Ze hebben net al Khalid Kasem gehad en vorig jaar al heel veel rellen. Volgende week komt dat rapport van de commissie-Van Rijn nog uit, dus die zitten al helemaal niet te wachten op nóg een rel, want ze liggen al heel erg onder vuur.”

Wat zegt VPRO?

De VPRO blijkt al bijna een jaar te weten van de beschuldigingen van huiselijk geweld. “In het voorjaar van 2023 is de VPRO geattendeerd op een mogelijke kwestie die zich zou hebben afgespeeld in de privésfeer van Theo Maassen”, laat de omroep weten. Daarop heeft de omroep onderzocht of er ‘in onze werkrelatie’ wangedrag heeft plaatsgevonden.

En dus niet of dat in Theo’s privésituatie heeft plaatsgevonden. “Er is wel gesproken met direct betrokkenen, maar de VPRO doet hier gezien de privésfeer geen mededelingen over. Alles overwegend heeft de hoofdredactie geen reden gezien om Theo Maassen niet in te schakelen als presentator van Zomergasten.”

Geen ontkenning

Nu heeft de VPRO geen keuze meer: Theo móet wel weg, want potentiële Zomergasten-gasten zullen niet in verband gebracht willen worden met huiselijk geweld. En ook de kijker zal het vermoedelijk niet pikken, zegt Evert in de podcast Strikt Privé. “Zodra je het hoofd van Theo Maassen ziet, ga je toch denken aan deze affaire.”

Evert weet dat de VPRO en Theo hier vorig jaar al over hebben gesproken. “Ze hebben er toen een gesprek over gevoerd met Theo en hem ermee geconfronteerd. Er kwam niet eens een ontkenning ofzo, maar hij zei: ‘We leven nu heel harmonieus samen.’ Daarmee was voor de VPRO de kous af.”

Kop in het zand

Ongelooflijk, vindt Evert dat. “Als je in deze tijd je kop in het zand steekt voor juist dit soort verwijten en aantijgingen, dan begrijp je de tijdsgeest niet helemaal.”

Privé heeft zeven weken aan deze onthullingen gewerkt. Eigenlijk zou het verhaal rond kerst naar buiten komen. “Maar toen kwamen er nieuwe aanwijzingen en nieuwe verhalen, toen is het opnieuw uitgesteld en nu is het zo ver, dat de wereld het ware gezicht van Theo Maassen vindt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Theo 'pats' Maassen aan kan blijven als Zomergasten-presentator?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen