Gerard Joling haalt uit naar Margje Fikse: ‘Wat een domme k*t!’

Gerard Joling is van mening dat Margje Fikse een ‘domme k*t’ is. Het is volgens de entertainer belachelijk hoe ze reageerde toen er een studiogast van Op1 half doodging. “Help dan!”

Gerard Joling en Margje Fikse © RTL, NPO

Het is zonder twijfel een van de meest besproken tv-momenten van 2023: de bizarre uitzending van Op1 waarin één van de gasten plotseling gewond op de vloer lag. Iedereen stond op om de vrouw te helpen, maar het presentatieduo Charles Groenhuijsen en Margje Fikse bleef zitten en leek geen flauw benul te hebben wat ze nou precies moesten doen.

Op1-gast bloedt

Het is het duo op enórm veel kritiek komen te staan, vooral omdat Margje als een soort sportcommentator verslag begon te doen van het geheel. “Een van de gasten is gevallen en het gaat niet goed. Ze wordt nu op dit moment overeind geholpen. Ze is aan het bloeden en het gaat echt niet goed”, klonk het.

Dit opmerkelijke fragment komt ook voorbij in de oudejaarsuitzending van RTL Boulevard. “Ieder jaar als je denkt dat het niet gekker kan, dan valt er weer iemand flauw!”, merkt PowNed-presentator Mark Baanders daarin op.

‘Domme k*t’

Het was ongelooflijk, aldus realityster Sylvia Geersen. “Ik wist niet wat ik zag.”

AD-opiniedraak Angela de Jong: “Die keek van: gaat het daar allemaal goed?”

En dan komt Gerard Joling om de hoek met zijn bijzonder felle uithaal: “Ze zei: ‘O, het gaat nog bloeden ook!’ Toen dacht ik: wat ben jij voor domme k*t? Ga nou gewoon erheen en help iemand!”

Sylvie: “Heel erg voor die vrouw. Ik hoop dat het goed met haar gaat.”

Mia en Pia

Gerard haalt even later overigens ook nog uit naar het vals zingende Songfestival-stelletje Mia & Dion. “Het was echt verschrikkelijk, die Mia met Pia. Hoe heten ze ook alweer? Het was net of er twee katten in het prikkeldraad hingen, het was echt niet leuk, maar voor hen heel zielig. Sorry, het was gewoon k*t.”

Voor Matthijs van Nieuwkerk springt hij tot slot wél in de bres: “We vliegen toch allemaal wel eens uit de bocht?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gerard Joling noemt Margje Fikse een 'domme k*t'. Belachelijk of kern van waarheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen